自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

BK Milk勳章

有無JM知係淘寶買到假貨既話, 係咪一定要退返去先可以refund? 因為已經寄左去美國, 如果自費寄返大陸運費好貴, 而且又唔係我錯, 用正價買左假野, 唔係好多錢, 只係心有不甘, 搵店主又唔覆我, 有無JM有經驗投訴?

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Update: 經過JM們指導, 已成功退錢. 唔該晒你地!
不同傻子爭辯, 否則就搞不清誰是傻子了.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

與其說是別人讓你痛苦,不如說自己的修養不夠。

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

大宅

淘寶你要預買假野架喎

子爵府

BK Milk勳章

dicky826 發表於 17-11-13 12:27
淘寶你要預買假野架喎
無諗到書都會假, 假都算, 仲賣正價, 又印到模模糊糊.

頭等人, 有本事, 沒脾氣; 二等人, 有本事, 有脾氣; 末等人, 沒本事, 大脾氣.

一個常常看別人缺點的人,自己本身就不夠好,因為他沒有時間檢討他自己。

子爵府

bonnyye 發表於 17-11-13 12:26
有無JM知係淘寶買到假貨既話, 係咪一定要退返去先可以refund? 因為已經寄左去美國, 如果自費寄返大陸運費好 ...

你負評佢先,等佢揾你

別墅

回覆樓主:

叫佢退$,有退款原因揀'不是正品' .如果佢之前聲稱係正貨而賣假嘢淘寶會處理之前試過成功退$

wcpcelia    發表於 17-11-13 14:23

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

bonnyye 發表於 17-11-13 12:26
有無JM知係淘寶買到假貨既話, 係咪一定要退返去先可以refund? 因為已經寄左去美國, 如果自費寄返大陸運費好 ...
如果你拿差不多正價去買,而收到的壞商人,一一定去投訴佢好比呢的人士生存,其實馬雲先生都多謝你,就算你唔退回錢,都要通知管理員

子爵府

BK Milk勳章

ctsang1006 發表於 17-11-13 12:31
你負評佢先,等佢揾你
好! 唔該你!

子爵府

BK Milk勳章

belolo 發表於 17-11-13 12:33
叫佢退$,有退款原因揀'不是正品' .如果佢之前聲稱係正貨而賣假嘢淘寶會處理之前試過成功退$
...
好! 而家去搞!

子爵府

BK Milk勳章

20150618bb 發表於 17-11-13 12:34
如果你拿差不多正價去買,而收到的壞商人,一一定去投訴佢好比呢的人士生存,其實馬雲先生都多謝你,就算你唔退 ...
有道理!! 而家即刻去!!

琥珀宮

dicky826 發表於 17-11-13 12:27
淘寶你要預買假野架喎

咁又唔一定嘅,但唔好買貴野牌子野囉

男爵府

回覆樓主

如果係正價貨品,我一定唔會係淘寶買。

伯爵府

可以用淘寶介入, 不用退貨, 可以退番錢。

侯爵府

大陸的書/ CD也不可出口的(到香港也不可)!

可能,國內版,質素根本是差?( CD 肯定比香港的差。書城賣的,應該是國內正版掛?)

子爵府

bonnyye 發表於 17-11-13 12:29
無諗到書都會假, 假都算, 仲賣正價, 又印到模模糊糊.

好奇一問,點解會係淘寶買書另外想佢refund, 佢一定要你寄回商品,呢點在商言商是合理的,你可以劣評佢等其他人不上當,或者劣評後等佢搵你,退全部我覺得機會微D,退一半機會大些

子爵府

回覆樓主

如退貨叫佢負責運費
佢多數都唔要嫁啦
我試過
如果傾唔掂就維權啦,你影哂相,有對比,肯定是假,淘寶介入會幫你的

子爵府

BK Milk勳章

maymaggie 發表於 17-11-13 12:54
可以用淘寶介入, 不用退貨, 可以退番錢。
好! 唔該晒!!

子爵府

BK Milk勳章

alima 發表於 17-11-13 13:03
好奇一問,點解會係淘寶買書另外想佢refund, 佢一定要你寄回商品,呢點在商言商是合理的,你可 ...
因為美國無得買. 淘寶可以集運去美國

子爵府

BK Milk勳章

hker 發表於 17-11-13 12:59
大陸的書/ CD也不可出口的(到香港也不可)!

可能,國內版,質素根本是差?( CD 肯定比香港的差 ...
乜咁架? 長知識了!

琥珀宮

負評佢,賣家會九秒九彈出嚟搵你架啦

子爵府

BK Milk勳章

sugarcheung 發表於 17-11-13 13:06
如退貨叫佢負責運費
佢多數都唔要嫁啦
我試過
已開左退款程序, 相已經ready好晒了! 唔該晒你先!

wcpcelia    發表於 17-11-13 14:23

首頁

尾頁

跳至