自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

請問中二生遊學團去4日上海,應該要比幾多零用錢

翡翠宮

畀面勳章

跟學校去?應該係所有費用全包,要用錢的機會不多,我會俾幾百元等佢買下手信就算
日日是好日

大宅

回覆樓主:

一千啦,六百消費,四百應急。
我只係曾經的參加者,不是母親角度。
冇一千個心唔夠踏實。

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

我會比1000元, 500元零用, 500元應急, 如無走失出錯等意外, 回港後收返嗰500元。
因為包食包住, 5oo元好好用了。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

水晶宮

回覆樓主:

遊學團係食住行全包, 理論上唔洗洗錢。我只會比 RMB 600.
應急, RMB 200 打的/打電話已好夠, RMB 400 買下野飲、零食、手信 都夠晒有突。 比得多 盞買埋d 唔等駛嘅野返来

琥珀宮

一生中最愛 發表於 17-11-30 07:15
請問中二生遊學團去4日上海,應該要比幾多零用錢

中二無自由活動,無機會用錢,$500比多有突

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

預鬆d, $1000啦!又唔係叫佢洗曬,有冇事應急都好

水晶宮

回覆樓主

一千
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

500, 基本上無咩機會洗錢, 而且大陸物價都唔貴

大宅

400零用600應急, 講到明600返到黎要俾返你, 4日遊學團正常無咩自由時間

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

如有急用如看医生,我估学校帶隊的老師夠錢借的,但你要買旅遊保險。

帶500都好夠了,否則佢可能浪費買零食手信,又豪請同学。甚至被骗買貴野或冇用的野。

子爵府

回覆樓主

跟邊間?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

學校都唔建議俾太多,佢地冇機會駛錢,我仔500只係駛左幾十

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

木土土 發表於 17-11-30 08:38
中二無自由活動,無機會用錢,$500比多有突

首頁

尾頁

跳至