親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

買啞烏團購飛,今日玩完。 都可以一去。
地鐵西麗湖站出。 園內無話唔比帶自備野食, 早知就過對面馬路買雞脾啦…禁就唔洗食40蚊碗排骨麵。 對面馬路仲有間金百合酒店添。 仲坐埋鐵籠車很好玩, 玩到就黎5點行出園區噴水池仲有架永東巴士返香港人仔90蚊位, 攰到死死下貴就貴,7點前已返到。

Cheuk2012    發表於 17-12-3 16:34

公爵府

judyng618 發表於 17-12-3 05:36
地鐵西麗湖站出。 園內無話唔比帶自備野食, 早知就過對面馬路買雞 ...
依家地鐵到度好方便 , 我都推薦朋友去玩下 , 但係一定要買團購飛先好去
餐廳可能加過價 , 我去果陣裡面 D 餐廳食野唔算係貴 , 我去過幾次 , 都係香港買定三文治麵包帶入去 , 野飲就出地鐵站對面買 , 冇裡面食過野 , 睇返影既相 , 喺紅毛猩猩隔離餐廳湯粉麵 25 / 30 , 切雞飯 30 , 大熊貓下面小食亭, 炒麵炒飯 30 , 湯粉麵 25 , 天鵝湖間餐就可能貴 D , 不過喺大陸餐廳多數排骨會貴 D , "真功夫"食排骨飯都貴過食雞飯

wcpcelia    發表於 17-12-8 12:07

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆 judyng618 的帖子

請問永東巴士返香港邊度?

伯爵府

地鐵西麗湖站出。 園內無話唔比帶自備野食, 早知就過對面馬路買雞 ...

返香港環島平啲。不過有啲區就無。

大宅

請問樂園是否只開到5pm?

公爵府

sum2014 發表於 17-12-3 22:52
請問樂園是否只開到5pm?

收 6點,只係 5點就唔比人入場

大宅

blackberry 發表於 17-12-3 14:59
回覆 judyng618 的帖子

請問永東巴士返香港邊度?

永東係經深圳灣口岸, 出左去有, 元朗, 屯門, 葵芳。你可以打去問下

大宅

joanne1206 發表於 17-12-3 16:34
返香港環島平啲。不過有啲區就無。

門口只有永東, 攰到死。 只想拿拿臨返香港

大宅

回覆樓主

永東巴士
https://www.eebus.com/cmspage/cmspage.aspx?contentid=177P570002

深圳野生動物園,$88
https://www.eebus.com/dd/dd_order_tp_new1_retrieve_ziliao.aspx?sno=1777787001

男爵府

2018父親節勳章 2018母親節勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 貓狗褓姆 想生BB熱投 DHA勳章 冬日勳章 趣教勳章 叻叻勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都諗住聖誕去

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

請問點樣去, 係羅湖去近D, 定係福田, 可唔可以教我點坐車, 謝謝.

侯爵府

育兒性格勳章

imac1209 發表於 17-12-5 16:03
請問點樣去, 係羅湖去近D, 定係福田, 可唔可以教我點坐車, 謝謝.

深圳灣撘的士去都係三十幾蚊

wcpcelia    發表於 17-12-8 12:08

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

fannymama123 發表於 17-12-5 16:46
深圳灣撘的士去都係三十幾蚊

好,謝謝

大宅

鐵籠車驚吳驚呀?同埋有冇分時段開 鐵籠車架?幾錢一個人?
吳好意思,我問太多 ^_^因為我買左 飛Christmas同女去,佢見到 鐵籠車話好想坐(emoji)(emoji)

大宅

kathylai729 發表於 17-12-5 19:18
吳好意思,我問太多 ^_^因為我買左 飛Christmas ...

坐籠車呀女唔算驚,佢只驚d獅子食骨既時間滴口水。
坐籠車大人每人人仔50蚊, 小朋友1.2米唔洗錢, 但只可坐大人大脾。

wcpcelia    發表於 17-12-8 12:09

大宅

kathylai729 發表於 17-12-5 19:18
吳好意思,我問太多 ^_^因為我買左 飛Christmas ...

車無分時段開車, 排隊上車。。

大宅

judyng618 發表於 17-12-5 21:41
坐籠車呀女唔算驚,佢只驚d獅子食骨既時間滴口水。
坐籠車大人每人人仔50蚊, 小朋友1.2米唔洗錢, 但只可 ...

哦~好的,吳該哂你。。

大宅

2018復活節勳章 畀面勳章

kathylai729 發表於 17-12-5 21:48
哦~好的,吳該哂你。。

驚嗎?大約遊多久

大宅

ansonip 發表於 17-12-6 00:45
驚嗎?大約遊多久

遊左一個圈, 唔係遊成個動物園。 只係遊覽猛獸谷, 係地圖顯示左。 我無計時但估計15分鍾左右。 全程有個園區既哥哥仔跟主。 佢負責攪氣氛, 吉下雞骨叉主比你喂動物。 由於車內既人v嘩鬼叫所以感覺上好快就完了。
而我架車d人點解v嘩鬼叫, 唔係因為驚, 因為係佢地叉主d雞骨痴主左係架籠車度d老虎係禁lam, 最好笑係園區哥哥仔喂雞骨比黑熊, 黑熊唔so佢, 佢係禁叫黑熊比反應夠鍾返工。

wcpcelia    發表於 17-12-8 12:10

子爵府

請問喺香港坐永東車去, 點樣過關? 程序係點?

首頁

尾頁

跳至