自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

回覆樓主

嘩,女性喎,做人媽媽喎....睇到打冷陣

伯爵府

KUDOS 發表於 17-12-4 00:26
唔使咁講嘢嘅,大家硏究吓個定義啫,以我嘅認知性侵同性騷擾係有分別,就算理解唔同都無分對錯,凡事冇絕 ...

我有人身攻擊你d咩,何況我唔係感覺你一個,頭一版左右既留言,點解女性受到咁對待作為一個女性留言可以咁講野,真係心寒打冷陣!我初中都發生過幾次,詳細唔講,只係你太敏感覺得我直接攻擊你啫

伯爵府

做個靚太 發表於 17-12-4 09:33
真係服左佢,性侵都爭住認!
我今朝睇到,都有同一疑問,佢究竟知唔知性侵係乜架。。。。。。。 ...
https://hk.news.yahoo.com/metoo-%E6%A8%99%E7%B1%A4%E8%99%95%E8%99%95-%E5%A4%A7%E9%87%8F%E6%80%A7%E4%BE%B5%E5%80%8B%E6%A1%88%E6%9B%9D%E5%85%89-070302542.html
唔係爭住認, 係發生左呢d事, 網民#metoo 講出自己曾經都有發生過呢d事, 希望社會正視, 女性好多時都唔識handle, 怕事,
講你又話人
爭住認, 唔講呢? 話鬧人怕事? 我中一同岩岩出黎做野, 都發生過3次被性侵犯, 上面jm 都有講過, 性侵包括d咩, 人女唔好難為女人啦

伯爵府

alicemic 發表於 17-12-4 13:01
上面好多人都講咗,如果性侵一詞得同非禮, 點解唔叫非禮而叫性侵?
水果當中包括 蘋果, 橙, 香蕉, 你食其中一樣即係食左生果, 如果蘋果即係水果, 咁點解唔叫蘋果叫水果?
舉例得唔知岩唔岩呀

首頁

尾頁

跳至