自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

紀念鈔換領限制多遭鬧爆 中銀終允安排補領

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/ ... 1204_00822_001.html

中銀香港百年華誕紀念鈔票換領「限日限時限地」,未能依時領取被視作放棄,已繳款項不獲退還,安排遭市民鬧爆。中銀香港今晚(4日)公布,如申請者未能在領鈔期內領鈔,將於日後安排補領事宜,已付款申請者均可根據安排領到鈔票,詳情會於適當時間公布。

中銀香港表示,這次領鈔活動規模龐大,該行以確保領鈔有秩序地進行、盡量縮短領鈔者的輪候時間為原則,安排領鈔者於不同的日期、時間及地點領鈔。由於每個時段都已經有申請者領鈔,成功申請者須按照領鈔通知上的指定日期、時間及地點領鈔。針對廣大客戶的查詢,該行已增配客服資源,客戶亦可將相關需求發送至[email protected]

該行自本月1日起,向成功申請紀念鈔的人士發放領鈔通知,可於本月20至31日期間到香港會議展覽中心、九龍灣國際展貿中心或該行指定分行領取紀念鈔。

侯爵府

bearbear2003 發表於 17-12-4 19:45
我係㨂咗沙田分行取,而家中銀單方面改為會展攞,係中銀單方面更改喎,你明唔明㗎, ...
我老豆又係咁, 佢幾廿歲, 眼又朦, 耳又聾, 本來揀沙田攞, 依家去會展... 真係玩嘢.... 我哋要搵屋企人陪佢出會展攞....

公爵府

chingbb 發表於 17-12-5 17:08
各位~試下打電話去 82062389 ~ 我FAX 左投訴form 去金管局後, 佢地
比這號碼我打去, 中銀話儘量幫我安排返 ...
Thx
期待2019

子爵府

bbbchoco 發表於 17-12-5 12:22
係就好羅...幫我地去了解下...

其實佢都係一番好意,問下我地送去屋企好唔好,只怪我睇條款太表面,連咁簡單要1個小時內攞都睇唔到,佢一早就參透出來,比d時間佢,或者可以送去屋企。

大宅

Charlotte_mom 發表於 17-12-4 18:50
無申請,但唔覺得申請者無理
如果銀行一早講明只能在指定一小時到會展取,應該好多人唔制
我公司今年訂半島 ...
同意

複式洋房

都係自己冇睇清楚,冇得怪人㗎喎!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

大牛牛 發表於 17-12-5 08:29
咁多人去攞,諗緊會唔會真係一個鐘頭可以攞到,如果到時人多排隊超時又點計先,中佐2張單張,請假人工貴過 ...

都要視乎中銀有幾多職員派紀念鈔,唔夠職員的話,真係有可能三點去到仲派緊一點嗰批

侯爵府

natnat_tsang 發表於 17-12-5 17:22
紀念鈔換領限制多遭鬧爆 中銀終允安排補領

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20171204/bkn-2017120420453 ...

希望快d出詳情

侯爵府

sweetcandychan 發表於 17-12-5 17:40
其實佢都係一番好意,問下我地送去屋企好唔好,只怪我睇條款太表面,連咁簡單要1個小時內攞都睇唔到,佢一 ...

其實宜家順豐唔貴
可能平過book 會展九展同埋請人
宜家book 曬場請曬人,關公比人鬧仲要安排補領
中銀今次真智障

首頁

尾頁

跳至