懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛驗到有BB, 應該4w+, 但又未係時候去做產檢, 想問身體有咩特徵係話俾我知bb係正常地長大中?我而家朝朝check緑d 和量體温, 見到有加深和keep住高温先放心, 個肚keep住有感覺, 好多胃氣, 冇時暈暈地... 但又未至於好辛苦.....
想問大家仲有咩身體特徵係可以話俾我知bb正在成長中架...第一胎咩都唔識

水晶宮

gobbieibbog 發表於 17-12-11 11:26
剛驗到有BB, 應該4w+, 但又未係時候去做產檢, 想問身體有咩特徵係話俾我知bb係正常地長大中?我而家朝朝chec ...
冇㗎,我冇諗咁多,陀兩胎都冇check過咩綠D體溫。係你嘅就係你,你都控制唔到,放鬆啲啦。醫生建議7週可去照心跳。

子爵府

gobbieibbog 發表於 17-12-11 11:26
剛驗到有BB, 應該4w+, 但又未係時候去做產檢, 想問身體有咩特徵係話俾我知bb係正常地長大中?我而家朝朝chec ...
無野可以做, 我2次懷孕都係驗到有就去診所拎証明, 再卜埋第一次產檢, 大約7~8周.你放鬆D就得喇, 唔好再CHK住體溫. 所有野都係緣份 ~平常心啦.
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

大宅

回覆樓主

今天剛5w了 有時我都會諗寶寶係咪生長緊 所以知道有之後keep住用捧 見到有加深 好像安慰自己咁暈係最明顯 而我娘親說 佢個時有都暈到七彩 佢重同我講係正常。

有時候有些谷m感覺 爬文睇係子宮撑大緊呀
大家加油

預約6週照寶寶longlong了
期望見到他呀

樓主預約左未?

大宅

回覆 siuting91 的帖子

我都叫自己唔好諗咁多 .... 順期自然就最好....總之FEEL 到BB 係度就可以....

我陣間去拿懷孕証明, 打算下午打去BOOK威爾斯 和BOOK 產檢... 成朝返工都冇做過野, 就係上網揾婦產科醫生...

大宅

回覆樓主

好明白樓主,我3 week 就知自己有,一路驚,頭果十日又係check 綠d 但之後都冇,因為如果冇加深咁又點?可以做乜,我呢幾日有m 痛感都好擔心,去緊睇醫生。

大宅

breadmother 發表於 17-12-11 12:21
好明白樓主,我3 week 就知自己有,一路驚,頭果十日又係check 綠d 但之後都冇,因為如果冇加深咁又點?可 ...

3 week 咁早就知? 有時過早知會大壓力呀

大宅

siuting91 發表於 17-12-11 12:26
3 week 咁早就知? 有時過早知會大壓力呀

係超大壓力!

男爵府

回覆樓主

最快都要9w胎心機先聽到

大宅

回覆 breadmother 的帖子

我日日都有M痛感喎... 呢個唔係正常咩....

大宅

gobbieibbog 發表於 17-12-11 12:42

我唔知呀,自己高0 又第一胎緊張d,所以去睇醫生等自己安心。我宜家先5 week 有排捱

大宅

ananlove 發表於 17-12-11 12:35
最快都要9w胎心機先聽到

胎心機是什麼?

男爵府

breadmother 發表於 17-12-11 12:45
胎心機是什麼?

自己聽B.B. 心跳用的,不過9w先用得,一係9w前你去私家check密d

大宅

ananlove 發表於 17-12-11 12:47
自己聽B.B. 心跳用的,不過9w先用得,一係9w前你去私家check密d

咁9 w 後自己買部返屋企?幾$ 部?

大宅

回覆樓主

個個人都唔同,我初頭好似感冒咁,又谷m痛。。胸二邊痛到喊。無黎m一個禮拜先發現中左獎,其實頭三個月早d訓,訓多d就可以長胎。。8w去照閃閃唔好好似我咁早去5w照唔到閃閃嚇死我。。8w再去照先照到!

男爵府

breadmother 發表於 17-12-11 12:48
咁9 w 後自己買部返屋企?幾$ 部?

$800-900咁上下 你search sonotech

大宅

ananlove 發表於 17-12-11 12:55
$800-900咁上下 你search sonotech

Thank you

大宅

邱優 發表於 17-12-11 12:53
個個人都唔同,我初頭好似感冒咁,又谷m痛。。胸二邊痛到喊。無黎m一個禮拜先發現中左獎,其實頭三個月早d ...

夜晚我訓唔到但下午又想訓,激死

侯爵府

回覆樓主:

去驗兩次血,睇下隔日HCG 有無double 咪知

其實5w 已經可以去照,我自己5w 胎囊已經有營養囊,6w bb 已經有心跳

大宅

gobbieibbog 發表於 17-12-11 12:42

去睇醫生其實都話唔應該似m 痛但又會有唔舒服,等了二小時一粒藥都冇就幾百。
佢話冇流血就好d, 但什麼也幫不到。我昨晚直頭痛醒,今早子宮抽住,真是好驚

首頁

尾頁

跳至