懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

todbi hidden 360,Ergobaby,sinbii
呢三隻揹帶有無人用過?邊隻好用?我肩膊一向唔好,揹b好快就痛,邊一隻做到腰背食力,將肩膊啲力分散啲,揹得無咁辛苦?我上一胎用I angel,但舊發泡膠好唔方便,喺街一唔用,唔知點收好,又大舊,袋又放唔落,今胎想轉第二款,大家可比意見我嗎?感謝!!

大宅

chababycha 發表於 17-12-11 12:26
todbi hidden 360,Ergobaby,sinbii
呢三隻揹帶有無人用過?邊隻好用?我肩膊一向唔好,揹b好快就痛,邊一 ...

我用ergobaby,覺得力分佈平均,物有所值

複式洋房

回覆樓主:

買ergobaby 360。。。一定唔會後悔

大宅

chababycha 發表於 17-12-11 12:26
呢三隻揹帶有無人用過?邊隻好用?我肩膊一向唔好,揹b好快就痛,邊一 ...
Ergobaby 360, 大人細路都舒服.
我都有用 i-angel, 無得比較... 惟一覺得好貼心係個 octopus card 位.

複式洋房

fishshum 發表於 17-12-11 15:39
Ergobaby 360, 大人細路都舒服.
我都有用 i-angel, 無得比較... 惟一覺得好貼心係個 octopus card 位.
...

即係I-Angel 唔好?

大宅

flyboys 發表於 17-12-11 17:34
即係I-Angel 唔好?
我淨係用過 ergobaby 同 i-angel.
ergobaby 都可以用到阿B 好大個, 但係到佢識行識走, 用 i-angel 係方便十倍放佢落地下.

我果陣係先用 ergobaby 360, 到佢識行, 開始要落地, 發現自己一個人帶佢出去, 放左落地, 再孭返上身唔係咁易扣到背部個扣. 所以等 B 再大 D 就買左 i-angel, 淨係用 hip seat (其實可以只買 hip seat), 上落車就攬實阿B, 去到目的地就可以俾佢落地行, 超方便. 唔好處就係成個重量 "聚" 晒落條腰度, 真係幾辛苦.

ergobaby 包實BB個PAT, 又托返住個大肶仔, 真係坐得好舒服. i-angel hip seat 其實只係一舊發泡膠... 我估應該無咁舒服.

睇下你買幾多條孭帶啦. 同埋你點用法囉... 一個人同兩個輪流孭唔同玩法喎~~

複式洋房

fishshum 發表於 17-12-11 17:45
我淨係用過 ergobaby 同 i-angel.
ergobaby 都可以用到阿B 好大個, 但係到佢識行識走, 用 i-angel 係方便十 ...

我地全新手,未有諗過你提出既問題,係時候要諗下

大宅

flyboys 發表於 17-12-11 17:49
我地全新手,未有諗過你提出既問題,係時候要諗下
new born 可以唔用孭帶. 仲可以諗下先買.
諗埋用唔用車~~我有BB車, 但係好少用. 老公完全無用過孭帶 (情願抱), 我自己 weekends 一個人帶 B 去D近近地0既地方行下, 坐巴士. 孭 backpack + ergobaby. 我一直都無學識點樣單手摺 BB 車 (係... 我有D廢, hahaa) , 所以好少用, 而且好快就返屋企, 個 backpack 淨係帶水同濕紗巾俾佢抹手, 片都唔帶. 自己一個其實都可以扣到背部個扣, 果難 D 啫. I-ANGEL 都用到幾個月, 一千蚊倒, 都抵架.

如果用BB車, 睇下搭開咩交通工具, 搭地鐵就唔好買咁大架. 一般閘門都入到.

如果要去買餸, 咁就買大架 D. 底下可以放野.

配合返自己生活, 先再諗買咩牌子啦~~

大宅

美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

我有用iangel,但用到小朋友2歲開始覺得好墜好易腰攰,唔知sinbii會唔會好啲,第二胎都想買條好用啲嘅,hipseat真係好方便!

水晶宮

回覆樓主:

我用ergobaby360好用
我買埋infant insert。我bb 2個月出街開始用

大宅

回覆樓主

Ergobaby

大宅

回覆樓主:

睇黎ergobaby真係幾好喎!有分360同無360?

首頁

尾頁

跳至