自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

回覆樓主:

最驚拎你嗰3萬元再去搏過,輸佐又"咩"多條數,害佐佢

子爵府

greentea901 發表於 18-1-2 14:02
親呀姨 我唔借就會問大耳loan 借
其實搞到呢個田地點都會借 3萬蚊唔係大數 但都係辛苦錢儲番黎 預左佢冇得 ...

突然令我想起之前有人喺facebook唱個親戚, 唔想冇咗個親戚嘅千祈唔好借

伯爵府

回覆樓主

賭?sorry我一定不借。
你話我冷血都咁話。

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

唔借

公爵府

其實搞到呢個田地點都會借 3萬蚊唔係大數 但都係辛苦錢儲番黎 預左佢冇得 ...

既然預咗佢唔還,就唔好鬧,無意思。

我老豆N年前借過錢俾佢堂弟,無立收據。N年後佢堂弟有還錢。
你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

不借不特止,仲會斷絕來往,block佢電話,當少左個親戚,賭仔無回頭,我就係咁同Ex分開,佢夠膽死借錢填我個地址,攪到幾次債主臨門,呢啲人無人性架 .,

waynewon    發表於 18-1-26 01:19
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

baby668 發表於 18-1-2 19:41
突然令我想起之前有人喺facebook唱個親戚, 唔想冇咗個親戚嘅千祈唔好借

咁無恥的男人都有,個債主應該單聲比呀 May 知,一拍兩散,又幫到人
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

珍珠宮

回覆樓主:

畀5000 好了, 唔畀足

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

一定冇得還

男爵府

回覆樓主

借唔係問題,都預咗佢冇得還,至怕係食過番尋味,知有你依條水喉fer 住,再借多d 賭大d, 到下次你唔借時就成千古罪人,仲有,10個有13個都會後悔借錢比賭仔,因為借同唔借後果都一樣,實有最後一次忍無可忍,咁不如當初唔好借,慳番幾皮

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

還賭債,一定無得還

珍珠宮

回覆樓主:

唔還就一定

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

樓主,有冇諗過,可能你媽已借左一舊錢比佢?佢係借到冇得借先搵到來你度?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

如果係我,我唔會鬧佢,因為完全無用,正常係一毫子都唔會借,今日你唔借錢比佢,佢只係欠債三萬,三萬唔使死既。但你借錢比佢之後,百分之二百會再欠人十萬,十萬可能會死。
當然如果你係打算借錢比佢,你咪直情同佢講,我全部身家得二萬,唔使還啦,你應該還唔到,之後就封鎖電話,老死不相往來⋯⋯為左救佢咋,一個肯借錢比賭仔既人係害人不淺既。

子爵府

虎到金來勳章

你同佢講咩,佢都會應承你,話聽到你講,又話一定冇下一次,今次一定係最後一次,以後都吾會,知道錯啦。。。。。

子爵府

虎到金來勳章

求其比二三千,當孝敬老人家好了,不而訓話,唔係晚輩問題,係嘥氣呀。

子爵府

育兒性格勳章

老實講,我自己阿媽問我都冇借,我一家四口靠老公一個搵錢,有積蓄都冇借

別墅

回覆樓主:

唔好比,你今次幫左佢,佢下次都係會借大耳癃,賭債千萬唔好幫,果啲整傷有事要錢先叫幫佢,賭債幫佢等於害自己

首頁
23456...7

尾頁

跳至