想生BB

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

好想呻下,眼見身邊既朋友第一胎遲生過我既,第二胎都已經出左世,我女快3歲了,已經追了7個月,都係一啲消息都無。
由第一個月開始追,經期就開始唔準,但都會黎,遲黎好過無黎,但真係好灰,老公又唔努力,成日話攰,我自己已經食緊葉酸同開始介緊凍飲,但只有我一個緊張,老公就懶懶閒,真係好攰了。。女女就快返學,年齡差距又越黎越遠,我自己好想有兩個小朋友,雖然我不是高齡,還有很多時間追,但總是不想兩個隔太遠。
追緊第二胎都可以一齊傾下,互相鼓勵。

大宅

我都想生第2胎,我女4月就3歲,我老公又系成日話攰,不過我自己就無介口,仲系成日飲凍野,我自己睇住個姨媽app,到預計排卵當日或前1日就撩下佢(襯佢訓得最冧果時),我1月8就dd,我已經打定輸數食白果

大宅

tungtungxb 發表於 18-1-3 00:47
我都想生第2胎,我女4月就3歲,我老公又系成日話攰,不過我自己就無介口,仲系成日飲凍野,我自己睇住個姨 ...

我女三月就3歲,我經期已亂到計唔到,睇app都唔準了,唯有睇下幾時有白色野流同埋check紅d。你追左幾耐呀?好似追一年都無就要去睇醫生。。我都想搵個醫生睇下,但唔知邊個好。

大宅

Kala0203 發表於 18-1-3 00:53
我女三月就3歲,我經期已亂到計唔到,睇app都唔準了,唯有睇下幾時有白色野流同埋check紅d。你追左幾耐呀 ...

追左2左個月咋,我媽成日問我幾時生多個

大宅

我經期都算準,只系我老公吾多合作,17年年頭我打算開始追,結果我撩左佢幾個月,佢都無反應,之後我放棄,到我媽系甘問我,我先開始又追

大宅

tungtungxb 發表於 18-1-3 00:59
追左2左個月咋,我媽成日問我幾時生多個

我媽反而叫我唔好成日諗
我其實好想三年抱兩,不過初時同老公傾唔掂到數所以就無諗。到個女兩歲先開始諗返生多個

大宅

tungtungxb 發表於 18-1-3 01:05
我經期都算準,只系我老公吾多合作,17年年頭我打算開始追,結果我撩左佢幾個月,佢都無反應,之後我放棄, ...

加油呀 睇黎婆婆好想要多個孫

大宅

當初我老公話要生到有仔為止我彩佢都傻,我話1個起2個止,但佢就成日話攰,又話呢樣果樣,因為我同埋6299仲有個叔仔一齊住,屋企又細,我地間房又細,放吾到張bb床,搞到個女要訓廳,所以我地成日都開房門,無得閂,無得閂門好難有,依家因為個女要同我訓,所以先閂到門,雖然個女訓系隔離,但起碼閂到門,盡量吾好整到個女,我都知個女系隔離都照do系吾好,但無辦法

大宅

我反而想隔耐d,可多點時間及愛放在大的身上

大宅

tungtungxb 發表於 18-1-3 01:22
當初我老公話要生到有仔為止我彩佢都傻,我話1個起2個止,但佢就成日話攰,又話呢樣果樣,因為我 ...

我同你個case好似,又係同6299叔仔一齊住,張bb床無位擺掉左,女女同我地一齊訓,有時成家人未訓我地又唔敢搞,搞又要細細聲唔可以嘈到個女,又時等佢地訓哂我地都眼訓無心情搞,唉

大宅

facialma 發表於 18-1-3 02:33
我反而想隔耐d,可多點時間及愛放在大的身上

都可以咁講既
不過我自己覺得隔太遠兩個好難玩得埋,當然大既照顧到細既就最好啦

大宅

回覆樓主

我囡45個月啦
第二個追左6個月都未追到
週期35-40日好長
買紅d都買到窮
好彩老公好合作
排卵期隔兩歪三日就做
每個月做5次
但都唔中(emoji)

別墅

回覆樓主

我囡都2歲7個月喇,但近期唔識嚟m,今次又2個月有多都未嚟
想追都唔知點追
我都想搵醫生介紹

男爵府

你m亂左,難計排卵日,建議你用紅d拉

大宅

~~Pongki~~ 發表於 18-1-3 09:25
我囡45個月啦
第二個追左6個月都未追到
週期35-40日好長

我都買紅d買到窮

大宅

milsleung912 發表於 18-1-3 11:41
我囡都2歲7個月喇,但近期唔識嚟m,今次又2個月有多都未嚟
想追都唔知點追
我都想搵醫生介紹 ...

我12月頭黎完,今個月仲未有m come感覺,可能又遲

大宅

jarjarjar 發表於 18-1-3 11:56
你m亂左,難計排卵日,建議你用紅d拉

用左大半年啦,但都要老公合作先得

大宅

回覆樓主:

好耐無來呢版喇,轉眼仔仔3月就3歲,本來一直都諗生1個。最近覺得佢返左學,自己得閒左,老公又一直想有第2個,今日個月開始諗住試下啦…自己就快4字頭喇,諗住盡最後努力試下啦!祝大家好孕!

珍珠宮

我女7歲啦~
追第2個追左6年幾, 最近唔想再IUI同自己試了(我女都係IUI有, 做左4次, 婚後4年幾先成功), 直接去左台灣做IVF, 係辛苦D, 不過囡大左, 可以照顧埋我(打完針會呵我, 又會幫我拎野), 眼見佢好鐘意照顧BB同BB玩, 如果有幸成功, 相信佢會係一個好家姐!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

回覆樓主

我仔42個月,最近仔返學我得閒咗,都開始諗追多個

首頁
12345...8

尾頁

跳至