自由講場

跳至

首頁
12345...18

尾頁

子爵府

大力大力 發表於 18-1-5 23:12
x 2

問題绝對在你處,你太種他們俩,愛他們等於害了他們,17/20 歲還不生性,仲要父親服侍, 最慘連老婆 ...

咁比起大力仔又真是好渣既,多謝各位jm忠言,我試下叫佢地做多啲

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

17,20 嚴格尼講成人囉喎!屋企乜都唔做,樓主養寄生蟲乎?!
樓主C6做得啱!

公爵府

2024勳章

dobbybabie 發表於 18-1-5 23:09
老公是浸星盆都唔得,大仔以前去咗軍訓會洗自己既,老公又覺得佢自私,自己洗自己。我唔鐘意老公話佢地是 ...

你真係縱壞佢哋啦

男爵府

回覆樓主

我會覺得自己食完要即刻洗碗,唔係浸響盥盆就算,洗隻碗會用上幾多時間丫,我個女十三歲每次煮完食完都洗晒碗,係責任心問題,你老公冇做錯,我都撐佢。

子爵府

dobbybabie 發表於 18-1-5 22:57
我之前做FTM,這幾個月轉咗全職工作,要輪更輪休。收夜晚8點後就需要老公煮餸,大概炒個菜[我己洗好),蒸條 ...

幼稚園小朋友食完茶點都要自己分類放返去架車仔度啦!

公爵府

回覆樓主:

20歲己是成年人啦,可以分擔家務啦,不能再由老爸下班之後再辛苦煮飯了,兩兄弟可以合作買送煮飯洗碗啦。

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

3仔爺大家share做就唔會太辛苦,同埋做家務日日做基本都好乾淨,唔需要浪費好多時間。你老公做得好

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

老公是浸星盆都唔得,大仔以前去咗軍訓會洗自己既,老公又覺得佢自私,自己洗自己。我唔鐘意老公話佢地是 ...

樓主講真洗碗收碗你覺得需要用好多時間? 佢地17,20 歲唔細啦, 你老公都要返工, 放工見到咁, 真係會火, 自已洗自已我都覺係自私

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

甘妳两位公子是否年年考第一,每分鐘都書不離手?

如果妳两位公子成日hea,但又要老豆服侍,真係佛都有火~

我仔女就算有工人,從少就自動自覺去做,工人姐係放假,阿仔會自覺去煮午餐~

男爵府

樓主,你話你奶奶寵你老公,你依家何償吾係響道寵兩個仔。兩個仔將來成家立業,可能D新抱一樣怪奶奶教到個老公吾識又吾肯做家務咋。

伯爵府

回覆樓主

17 20歲就算c6唔煮
自己都識搵食唔會餓親
咁大個食完飯都唔識自己洗
係對仔過份左你c6要求唔過份呀
成二十歲喇你想服示到佢幾歲

大宅

回覆樓主:

你老公冇錯,樓主你縱容對仔做大爺

水晶宮

大力大力 發表於 18-1-5 23:12
x 2

問題绝對在你處,你太種他們俩,愛他們等於害了他們,17/20 歲還不生性,仲要父親服侍, 最慘連老婆 ...

我都想講呢句“慈母多敗兒”。

讀書幾叻又點? 自理能力咁差, 即別人口中“高分低能”。

專心讀書就乜都唔駛理? 洗碗真係會影響成績???
天空之城, 快樂之地

伯爵府

回覆樓主:

你老公比你更適合做人父母

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

大力大力 發表於 18-1-5 23:17
甘妳两位公子是否年年考第一,每分鐘都書不離手?

如果妳两位公子成日hea,但又要老豆服侍,真係佛都有火 ...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

兩個都咁大,父母都要返工,兩隻碗都唔幫手洗又過份d喎!

你都話你99湊你老公湊到大爺咁,你想你兩個仔都係咁嗎?

大爺咁都無問題,佢地有本事就請7妹8婆服侍佢,唔好要個老婆服侍害左人地個女!

翡翠宮

回覆樓主:

17/20歲?!?
無野下話,要個老豆服侍?!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

dobbybabie 發表於 18-1-5 23:15
咁比起大力仔又真是好渣既,多謝各位jm忠言,我試下叫佢地做多啲

真的~ 也過獎了~

那位父母不爱子女,我同老婆講,我是痛爱兒女,才對他們嚴,尤其男仔,以後要養要活兒,性格一定要不怕困難,勤力才能在社會生存~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

回覆樓主

我有個朋友喺對仔女上中學後,冇再請工人,佢教對仔女轉流洗碗做家務,自己執床,佢教得好成功,有次佢返到屋企,對仔女煑埋飯等佢返黎食,開心到佢吖,我好佩服佢㗎

男爵府

回覆樓主:

你老公啱

首頁
12345...18

尾頁

跳至