自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

iamiam 發表於 18-7-9 17:35
而家街都咁貴

應該係畫一收費唔差得遠應該係$20內

珍珠宮

肥豹 發表於 18-7-9 21:08
應該係畫一收費唔差得遠應該係$20內

不過都平過教仔, 十年前已經$350堂好似

珍珠宮

koalachan2002 發表於 18-5-25 12:42
千祈唔好街搵,四圍問朋友有無用過,街師傅十個九個流,我中過招,又鬧又無料,學左四十堂都肥,之後肥左 ...

9 個流? 我跟 cf 一次 pass

教院衰咗都係搵 cf

珍珠宮

不好意思, 借個位問下一D低能問題~ 謝各位JM先~
1. 想問考邊個考場係咪你報就得架啦? 洗唔洗跟住址? 因為我住元朗, 但囡係天后返學, 想學車都係為左將來可以車個囡返學, 係咪報學校附近的考場方便D?
2. 學神車可以行過海隧道嗎? 因為我怕怕地過海底隧道, 搭車時見D人係咁隊, 我怕我十世都攝唔到入去, 定係我應該考左個牌之後再搵司傅陪我練返幾轉?
3. 而家每日搭968約1個鐘去到天后(下午就1h15-30mins), 揸車大約幾耐呢?

謝謝大家~
其實而家我覺得都仲可以接受每日搭巴士來回, 所以學唔學車都係1516, 又怕養車洗費太多~

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

youhello507 發表於 18-7-9 22:38
9 個流? 我跟 cf 一次 pass

教院衰咗都係搵 cf

我意思係運輸處樓下派片個d c fu,唔係所有街c fu都唔好

男爵府

小寶貝兒 發表於 18-7-9 23:19
1. 想問考邊個考場係咪你報就得架啦? 洗唔洗跟住址? 因為我 ...

考邊條路邊一區係運輸署抽俾你唔係自己揀嘅過海嗰啲我就唔熟因為我自己唔會揸車過海

珍珠宮

肥豹 發表於 18-7-10 07:02
考邊條路邊一區係運輸署抽俾你唔係自己揀嘅過海嗰啲我就唔熟因為我自己唔會揸車過海
...
謝謝你~咁係報學車果陣就已經知考邊條路線, 定係到考前先知? THX~

男爵府

小寶貝兒 發表於 18-7-10 17:48
謝謝你~咁係報學車果陣就已經知考邊條路線, 定係到考前先知? THX~

考完筆試之後就會出埋路試信有埋考邊到同時間日期

小寶貝兒    發表於 18-7-13 17:42

男爵府

回覆樓主

當年我係咁啱係facebook見到個舊同事啱考完,讚個師傅教得好,我就叫佢介紹。

男爵府

小寶貝兒 發表於 18-7-9 23:19
1. 想問考邊個考場係咪你報就得架啦? 洗唔洗跟住址? 因為我 ...

1. 可以揀新界九龍/港島區,但邊個考場係冇得揀。
2. 學牌係唔可以行高速公路,隧道應該都唔可以!你考到拎住個P先再慢慢操行隧道。
3. 我都住左好多年元朗,揸車去天后巴士行西隧,如果你揸車都行西隧應該快到15mins, 行紅隧塞下車應該同巴士冇咩分別!老實講,過海又塞車又難搵位泊車,我地要過海多數放低架車係搭地鐵,日日揸車來回又貴又唔係慳到時間

珍珠宮

YAC0601 發表於 18-7-10 18:39
1. 可以揀新界九龍/港島區,但邊個考場係冇得揀。
2. 學牌係唔可以行高速公路,隧道應該都唔可以!你考到 ...
多謝你啊~第3點都係我好糾結既地方, 我老公成日話香港地交通咁方便, 洗咩買車...
我係打算送完佢返學就直接揸返屋企, 我樓下日頭容易D搵到車位, 平時搭巴士都冇乜野, 但一到落大雨就會好想有架車唔洗成身濕晒係巴士又凍又UP住~
不過以我咁懶既性格, 而家又有968到學校附近, 我應該諗諗下諗到小學畢業都未買車! (學就可能會, 叫做一技旁身)

男爵府

carman2412 發表於 18-1-19 13:41
我個師傅幾好心機,係女師傅,我考跑馬地,天光道唔知佢有冇教。你需要可以pm資料比你問下佢
...
我個囡都想補鐘,可以俾師父資料我嗎?唔該哂!

男爵府

KTKTKT5 發表於 18-1-18 15:23
上網(各大forum)刨文, 睇吓邊個cf好, 再上網search cf名, 好快揾到電話

我cf教得好但我係私家車自動波, ...

我都想要師傅資料可以介紹嗎?

珍珠宮

衝勁BB 發表於 18-7-19 22:58
我都想要師傅資料可以介紹嗎?

已pm

大宅

HugoTsui 發表於 18-1-9 10:51
筆試PASS左!
而家要考路試,你地係邊搵街師傅?
係咪駕駛考試中心出面都有街師傅?

朋友介紹架咋

民房

回覆 sukisk 的帖子

pm, pls Thx

大宅

熱血金章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Ching313 發表於 18-1-10 18:14
我個師傅係喺Fb見到朋友pass既相揾的,我本身係一個好驚青既人,佢都好有心機教,無諗過自己可以一take pas ...

可唔可以pm資料, 謝謝

大宅

Ching313 發表於 18-1-10 18:14
我個師傅係喺Fb見到朋友pass既相揾的,我本身係一個好驚青既人,佢都好有心機教,無諗過自己可以一take pas ...

can u pm?

大宅

carman2412 發表於 18-1-19 13:41
我個師傅幾好心機,係女師傅,我考跑馬地,天光道唔知佢有冇教。你需要可以pm資料比你問下佢
...

可以pm師傅資料畀我嗎?唔該曬

男爵府

hongmm 發表於 19-2-2 22:40
可以pm師傅資料畀我嗎?唔該曬

Pm左你

首頁
12345...6

尾頁

跳至