婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

一個唔識做又娶著個公主嘅懶懶閒細佬,唔識處理婆媳問題仲成日激化~你唔識唔緊要,我暗地裏教佢哄2個女人,哦一聲不了了之,一得閒就戳戳戳手機,太后將D負能量xN倍扔俾我,仲患上輕微焦慮症,前排每2星期向我交代一次後事咁~搞到我唔敢返fulltime成日返娘家(emoji)住我真係想完全唔理,又冇可能唔理自己阿媽,都出現抑鬱症狀,上次我媽冇厘頭鬧我鬧足一個鐘,我忍唔住走入廁所喊不過我成日提醒自己唔好變怨婦有時係bk潛水,真係好羨慕人地個弟婦咁正常~

伯爵府

畀面勳章

叫你呀媽或者細佬搬走...得唔得..

侯爵府

laisausau 發表於 18-1-22 10:30
一個唔識做又娶著個公主嘅懶懶閒細佬,唔識處理婆媳問題仲成日激化~你唔識唔緊要,我暗地裏教佢哄2個女人 ...

同细佬講你唔解決件事就帶埋老婆搬
如果第時我個仔帶個老婆返黎要我服侍
我情願佢地搬走

男爵府

clara1975 發表於 18-1-22 12:02
叫你呀媽或者細佬搬走...得唔得..

將來應該會~~目前我死撐

男爵府

Mary媽咪 發表於 18-1-22 12:29
同细佬講你唔解決件事就帶埋老婆搬
如果第時我個仔帶個老婆返黎要我服侍
我情願佢地搬走

應該講都講過,其實細佬有置業打算,但起碼2年後,因為佢老婆比較敗家,所以唔駛旨意可以2個人一齊儲多D首期,目前湊到最入門嘅首期數目,我已經成日放D盤嘅資料放枱面當眼處丶財經報紙丶股市丶日常新聞不經意咁慢慢洗腦~
希望我捱多2年可以甩難,公主已小產2次,真心希望佢地未搬走前唔好有B猶幸我自己個小家無婆媳問題

侯爵府

回覆樓主:

唔好太插手,最多聽阿媽呻
豬八戒照鏡呀
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

Huuu 發表於 18-1-22 14:47
唔好太插手,最多聽阿媽呻
豬八戒照鏡呀

我不嬲都唔出聲,將弟婦奉若神明,神聖不可侵犯ga但有時見細佬打機打到阿媽叫都唔肯抬頭,食飯時暫停唔用電話睇新聞都當耳邊風,一年話佢5次度啦~最憎佢成日狂錫我女+俾阿女睇電話~就會狂抦佢

侯爵府

laisausau 發表於 18-1-22 15:17
我不嬲都唔出聲,將弟婦奉若神明,神聖不可侵犯ga但有時見細佬打機打到阿媽叫都唔肯抬頭,食飯時 ...

我覺得佢都結埋婚,成年人一個,細佬點做由得佢! 你話佢,又係話人地老公,厚多士位置對自己冇so。甘大個人要教只有佢阿媽有資格出聲,你阿媽呻 妳唔好走去做勇者,母女關係都係甘講 精人出口笨人出手,將來面阻阻係只有妳,就 蠢了。
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

公爵府

使乜理咁多吖,少D返去,無眼屎乾淨盲,由得佢哋互相撕殺啦,唔好拿屎上身,你理唔到,亦無為理,點做都比人鬧,兩面不是人。

子爵府

回覆樓主

嘩搞咩小產兩次咁嚴重? 佢地兩個係咪好後生?

男爵府

little06 發表於 18-1-22 18:05
嘩搞咩小產兩次咁嚴重? 佢地兩個係咪好後生?

1個30,1個27~弟婦比較為食而且飲食習慣不太健康~~體重多細佬30磅,2次小產原因不明,都係早期胎停~一知道有BB就公主病嚴重惡化~每日為食咩心緖不寧,客氣D提佢唔駛早晚各一柸媽咪奶,就會話有孕要注意飲食好多野唔食得,會抑鬱諸如此類~~~~諗返起我都怕怕

希望呢對王子公主快d獨立

珍珠宮

回覆樓主:

呢d公主 話我惡毒都好
唔配有小朋友囉
到時生出黎搵你媽湊仲大鑊
你細佬廢成咁 係咪你媽縱出黎架?

子爵府

回覆樓主:

太上心最後辛苦咗自己
消防員都先顧咗自己安全先
佢家已影響到妳
仲要成日返去
咁你自己家又邊個顧

要放手唔好聽咁多睇咁多上咁多心
一隻手拍唔響架

三個有問題依家拖埋你入緊去。勸你以自己和自己家為重

阿媽就帶佢去睇醫生,迫佢打熱線見社工見輔導,唔好自己走去聽咁多背咁多上身啊,保重保重

男爵府

anyuser18 發表於 18-1-23 00:46
太上心最後辛苦咗自己
消防員都先顧咗自己安全先
佢家已影響到妳

Thx所以我純呻~呻完又一條好女漢子
成日避開~毫不內疚

珍珠宮

回覆樓主:

我一定一定會煩我細佬!

大宅

一個唔識做又娶著個公主嘅懶懶閒細佬,唔識處理婆媳問題仲成日激化~你唔識唔緊要,我暗地裏教佢哄2個女人 ...

姑9 的悲哀

男爵府

s7824 發表於 18-1-25 01:12
姑9 的悲哀

細佬終於睇啱樓!!!!我脫苦海啦!!!今日聽足半日嘮騷,依然忍唔住笑

複式洋房

細佬好有問題

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

laisausau 發表於 18-1-25 16:20
細佬終於睇啱樓!!!!我脫苦海啦!!!今日聽足半日嘮騷,依然忍唔住笑 ...

恭喜

男爵府

Hola33 發表於 18-1-25 19:53
細佬好有問題

其實咪時下最常見略為被縦到懶耳仔軟港佬一名囉~婚姻生活需要磨合,佢淨係俾人磨,聽老婆話點到氹氹轉,娘親叫佢幫手拎袋餸就要等佢打咪鋪game先我要就手旁觀+暗地裏鬧醒鑽牛角尖嘅娘親,仔大仔世界吖嘛~~所以宜家多女仔唔結婚/晚婚真係聰明~~~
備孕中~但有d唔想生仔

首頁

尾頁

跳至