自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

請問有冇姊妹曾經幫襯過改衫店?有冇好介紹
我上網睇左好耐都冇頭緒
改晚裝,收窄胸圍 及腰圍
沙田大埔旺角區都ok
謝謝

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Pianistbaby 發表於 18-1-26 00:01
我上網睇左好耐都冇頭緒
總之唔好去蓝田,有一間好多訪問嘅改衫舖改壞咗我二叔件貴價上衣,成套衫應該廢咗,仲要揾籍口發脾氣……
其實好多人改要技巧嘅衫係唔掂,普通衫褲放長缩短就OK……

wcpcelia    發表於 18-1-26 14:55

大宅

ificould 發表於 18-1-26 00:24
總之唔好去蓝田,有一間好多訪問嘅改衫舖改壞咗我二叔件貴價上衣,成套衫應該廢咗,仲要揾籍口發脾氣……:i ...

收到,一定唔去,多謝提醒

子爵府

回覆樓主

我見過facebook廣告有人係專改呢d裙
Jm可能要比心機係面書搵下

寶石宮

2023年兔年勳章

總之唔好去蓝田,有一間好多訪問嘅改衫舖改壞咗我二叔件貴價上衣,成套衫應該廢咗,仲要揾籍口發脾氣……:i ...

謝謝提醒

大宅

carmen0807 發表於 18-1-26 00:39
我見過facebook廣告有人係專改呢d裙
Jm可能要比心機係面書搵下

都好喎,去facebook 刨下先,thanks

伯爵府

Pianistbaby 發表於 18-1-26 01:36
都好喎,去facebook 刨下先,thanks

彌敦道,弼街始創中心街口樓上二樓(李家園)貴d d。 但改得靚

珍珠宮

BK Milk勳章

有冇多d提示?因有朋友話藍田有間改衫好好,我諗住下星期去,但仲未問間舖頭叫乜名

大宅

laiyee6121 發表於 18-1-26 09:13
彌敦道,弼街始創中心街口樓上二樓(李家園)貴d d。 但改得靚

多謝分享

子爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

https://www.facebook.com/pg/checkdress/about/?ref=page_internal

如果唔介意價錢,依間改衫手工係得既。
但係好貴,真係好貴。

大宅

Kiko仔 發表於 18-1-26 09:56
https://www.facebook.com/pg/checkdress/about/?ref=page_internal

如果唔介意價錢,依間改衫手工係得既 ...

呢間我睇左網友講,話改小小野都2百幾。我條裙淘番黎200幾 ,想搵d 平d,手工ok都接受到。

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

回覆 Pianistbaby 的帖子

大圍街市內,或小瀝源愉翠苑對面冠華鏡廠旁有間好專業的.

wcpcelia    發表於 18-1-26 14:55

水晶宮

Pianistbaby 發表於 18-1-26 00:01
我上網睇左好耐都冇頭緒
妳要專業/ 改得手工好嘅/ 改開hi-end brand 嘅真係幾貴的... ... ...CWB耀華街有間改得都OK嘅, 但真係貴囉...聽妳講條晚裝都係200+, 咁妳查實諗住用幾錢改 ??

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

銅鑼灣世貿中心對面果間,手工幾好,不過唔平。

子爵府

pbpk03845784 發表於 18-1-26 11:02
妳要專業/ 改得手工好嘅/ 改開hi-end brand 嘅真係幾貴的... ... ...CWB耀華街有間改得都OK嘅, 但真係貴囉. ...

問得正好,而家改短條褲脚兩邊腰收窄都要80蚊啦

侯爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

sfccwy 發表於 18-1-26 09:27
有冇多d提示?因有朋友話藍田有間改衫好好,我諗住下星期去,但仲未問間舖頭叫乜名
...
二叔件衫係貴價嘢需要一定技巧,一直唔敢俾人改,二婶打探又打探,上網查,朋友介紹呢間好多訪問吹捧隐世高人上海改衫店,總算攞去改。改完後,一著上身衫袖向内摺,跟本無法著出街,而且發現内面層裡仲無車返,係咁一著,隻手入咗層裡入面,二叔親身去著俾佢哋睇,佢話改返,但二叔二婶走咗四次都改唔掂,搞咗好耐,佢哋仲話後悔接單又話接單時無睇係咪本身個袖就係摺埋等等……激到我二婶攞另一套同一時閒買同款只是不同顏色嘅上衣俾佢睇俾佢參考。但有乜用,其中一個店主仲發脾氣

朋友話我知以前科班出身嘅師父級改衫幾乎無,有啲只係學徒仔年紀大咗就人人以為係師父,但遇上要技術技巧嘅,就唔掂,所以要技巧嘅衫改衰咗都唔知邊度出問題。另外,自己唔識無留意亦係㗎',我試過改窄條褲,改完著咗幾次先發覺左Pat改到大過右pat, 有次摺衫褲先發現。'

複式洋房

回覆樓主

岩岩試左間係私人改衫,可以係地鐵同佢交收、改得唔錯、有興趣既話可以pm 你

大宅

kiki_so629 發表於 18-2-11 13:41
岩岩試左間係私人改衫,可以係地鐵同佢交收、改得唔錯、有興趣既話可以pm 你
...

已經在何家園改左了
但都唔該你

大宅

邊間?

大宅

ificould 發表於 18-1-26 18:36
二叔件衫係貴價嘢需要一定技巧,一直唔敢俾人改,二婶打探又打探,上網查,朋友介紹呢間好多訪問吹捧隐世高 ...

想知邊間?係咪兩公婆一齊做嗰間?如果係,我見好多人比衫佢改,我自己都改過,不過只係改下褲腳感

首頁
12345...6

尾頁

跳至