自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

KTKTKT5 發表於 18-1-26 01:02
同好朋友因為一件事反左面, 幾年後係街到遇到有打招呼, 繼續做好朋友。

識有個人嗰亞爸, 同個老婆個妹搭上 ...

反咗面仲可以做返好朋友,我自己真係無想過,我都等緊有呢一日 睇完你個case 令我有些希望

大宅

回覆樓主:

我同我表妹同埋佢亞媽(我前舅母,佢同我舅父離左婚N年)無聨絡N年,甘我表妹有個女原來係我老公個熟客好多年,一路都吾知原來我老公係佢既表姨丈,直至幾年前同番表妺聯絡先知,仲要當初係我姑奶介紹佢地比我老公認識,我老公當時系吾知一個係我前舅母,另一個係我表姨生女(我老公之前未見過佢地,包括我表妺)而我姑奶亦都吾知原來我地有親戚關係

伯爵府

+3金熱血

ying1108 發表於 18-1-26 03:24
1.細個試過同暗戀嘅男仔去蹓冰,突然有一下企唔穩向後跌緊時,個男仔響附近光速咁衝過黎一手攬住我條腰抱住 ...

我的初戀又係差不多。個男仔響一個黃昏坐在宿營裡夕陽下讀書,好型仔 , 就係觀星導師。

在滿天星星的長沙沙灘上,他帶路走上沙灘看星,點知我差錯腳快跌倒,他一手扶著我,我直情覺得全身觸電。我咁大個人唯一一次有這個觸電感覺。

珍珠宮

spikenard 發表於 18-1-26 01:13
比人激暈,以為做戲先會,點知,生氣過頭會暈

係呀!真係有同事當場激暈入call白車呀!

水晶宮

回覆樓主

我c6原來是我另一個中同的幼稚園同學,但佢地見返都唔認得大家(見過幾次)。直到幾年後有一次我們在奶奶附近食飯,中同個媽媽同我奶奶打招呼,我認得先發現。

男爵府

回覆樓主:

男朋友搭上了我的好朋友

伯爵府

yikmeim 發表於 18-1-26 07:30
男朋友搭上了我的好朋友

咁之後點呀?

大宅

回覆樓主

細個去人地屋企開party 圍埋講鬼故,坐左係一個男仔隔離,講到好驚時2個不其然捉住大家隻手,我想縮時但佢捉實左。個下心跳好快。到第二日返學,上堂一直諗落堂去揾佢。一落堂,一支箭跑去圖書館,去到佢附近先扮係慢慢下過去。呢個畫面我覺得好電影,可惜最後無發展到。

珍珠宮

減齡達人勳章

回覆樓主

中五時,我暗戀一個男仔1年,我係乜都收埋唔同人講嘅,同佢講嘢時我心亂如麻但表面冷靜,無人察覺我暗戀佢,我亦唔敢同佢表示。

1年後,佢竟然追求我,我好surprise, 因為佢喺學校是靚仔及smart的人,校中出名的人,而我係普普通通,攝埋一角無乜人識的,覺得自己好似電視劇女主角,平凡女主角獲得白馬王子

wcpcelia    發表於 18-1-26 14:35

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

原來人經歷承受唔到既事, 壓力太大, 太驚嚇下個腦會將呢段恐怖記憶DELETE左.....

水晶宮

回覆 奶茶走糖 的帖子

有, C6同我未結婚時LONG D, 中間有另一個, 佢返黎香港過xmas, 走咗後, 小三msg我叫我去死, 我即講分手, 唔接電話, 點知有一日放工, 有個男人拖住個行李係屋企樓下等我, 原來佢又返黎香港仲要佢家人唔知, 佢去朋友到訓。 真係估唔到會係我身上發生做戲咁做。 

珍珠宮

減齡達人勳章

luvkaka 發表於 18-1-26 10:29
回覆 奶茶走糖 的帖子

有, C6同我未結婚時LONG D, 中間有另一個, 佢返黎香港過xmas, 走咗後, ...

有過小三,你仲信佢仲嫁比佢

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

missbabydior 發表於 18-1-26 01:10
中學時代同大家姐是同學,出來做野同他二弟做同事,返興趣班識了他的細妹。原本唔知他們三人是姊弟妹關係, ...

嘩!呢D真是好巧合

男爵府

15週年勳章

siucoming 發表於 18-1-26 10:01
細個去人地屋企開party 圍埋講鬼故,坐左係一個男仔隔離,講到好驚時2個不其然捉住大家隻手,我想縮時但佢 ...
之後傾落發現唔岩?

水晶宮

野原美冴 發表於 18-1-26 10:33
有過小三,你仲信佢仲嫁比佢
LONG D 好難維繫, 我自己當時都有第二個因為知佢有, 有D嘢好奇妙, 話散話散到最尾真係黎一鑊堅, 點知, 反而大家走到結婚生仔, 我冇後悔, 因為我地好好, 佢好到我有病, 唔返工照顧我照顧小朋友, 出心出錢出力, 有依個老公我真係三生有幸。 不過唔係大家有過其他人都未必知道最啱自己最愛係边個。 緣份吧

大宅

Mrs.Left 發表於 18-1-26 10:37
之後傾落發現唔岩?

之後有個女仔從中離間。佢知道我同佢捉手事之後成日有意冇意話自己同個男仔成日傾電話,我聽聽下開始覺得可能自己表錯情。個時傻更更信唒個女仔,後尾先知原來個女仔鐘意個男仔。因為係突然之間個男仔好似想避開我仲同呢個女仔好close,咁我都放棄了,繼續同大家做朋友,我仲鼓勵個女仔追個男仔。不過個女仔最後追唔到個男仔,我有幫手問個男仔點解,男仔話個女仔性格唔好,仲叫我要小心佢。之後愈大諗返件事成日覺得疑點重重,不過都冇得問返了,以家大家都各自有自己家庭,大家都幸福快樂。

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

在工作上認識的好同事兼多年密友,原來係我讀書時好姊妹的表姐,都係多謝FB common friend 發現

因好姊妹已移民多年,而家反而會由密友知道她的近況

又因為密友的關係,可以安排到我的父母跟好姊妹的父母 (以前一齊做家教會委員)多年後可在香港聚舊,好感動的事呀

男爵府

15週年勳章

siucoming 發表於 18-1-26 10:52
之後有個女仔從中離間。佢知道我同佢捉手事之後成日有意冇意話自己同個男仔成日傾電話,我聽聽下開始覺得 ...
有緣無份 但都係一個美好既回憶

珍珠宮

1. 讀大學果陣上網買書,出黎交收果陣,個賣家係我中學老師
2. 中七果年同初戀情人散左,大學畢業後去左工餘時間讀興趣班,班上其中一個老師同初戀情人成個餅印咁,嚇到我彈起
3. 我老友做第三者搶走左我初戀情人,時間耐左我已經忘記左佢,婚前幾個月突然收到狐狸精電郵話掛住我,懷念以前嘅時光,本來吳想理佢,但好奇心下覆左佢,佢話我知佢末期癌,最後我同佢重新做返朋友

大宅

廷廷媽 發表於 18-1-26 10:21
原來人經歷承受唔到既事, 壓力太大, 太驚嚇下個腦會將呢段恐怖記憶DELETE左..... ...

我有同樣經歷, 竟然可以將持續 10年的事件忘記 , 在街見到 一個禿頂男人,佢望左我成3分鐘.好驚即逃,左想右想諗左好耐, 回家先記得佢係我前夫.

首頁

尾頁

跳至