單親天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

由結婚開始,經濟方面都唔太好,之後我有返工,亦有儲到錢,但c6方面一直都話冇錢,唔夠洗,但明明大家開支都差不多,佢份工又穩定又搵得比我多,一直都唔明點解佢成日話冇錢,佢亦都唔洗比家用我,但佢就成日話6299屋企要用錢,又話返工搭車食飯又系錢,如果追問佢又話我成日同佢講錢,其實我都只系想知佢點解儲唔到錢者,我又自己搵自己洗,點知最近佢話同人夾做生意蝕左好多,借左好多錢,佢屋企人又借,朋友又借,但冇人知究竟佢蝕幾錢,連我啲錢佢都攞,比我發現左先講,雖然比我發現左有還,但之後有幾次都問我話借住幾百返工,過兩日比返我,越來越奇怪,之後佢朋友打比我搵佢還錢,仲講左件事比我知,原來佢吸毒,仲食好多,仲話系我用晒佢啲錢,原來一直以來佢講既所有說話都只系包裝自己,等所有人都以為佢好好,為屋企,搵我做借錢藉口,本身近呢一年關係已經好差,佢就成日講話自己反省好多,仲成日懷疑我好多野,所有野都系佢自己諗出黎,根本系無中生有,但佢自己諗完就當事實咁,講到好似乜都系我錯咁...

呢一刻真系乜都醒晒,原來一直以來我都系比人蒙在鼓裡,依家我準備離婚,不過我冇同c6講我已經知道晒,我驚佢發癲好難甩身,問左一啲法律意見,對我立場不利,因為佢識包裝自己,而我雖然知佢既野,但冇證據,所以明面睇冇離婚原因,同埋佢啲性格好激進,最驚佢唔肯離婚或者連個女都要爭,所以個律師話客觀咁睇我唔好咁衝動同佢分裂,唉,依家第一步系點做都好迷茫

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

吸毒佢要呃你真係可以收到好埋,證據真係要驗血,驗頭髮,我ex都係咁,已經冇錢到佢手都可以日日收埋小小係鞋底出去買 最終我都帶埋個女走左,從此消失係佢世界
感激遇上你~

大宅

回覆 kiko_mami 的帖子

頭髮應該拎到佢既頭髮喎話晒同屋住!

公爵府

pandat 發表於 18-1-27 13:57
由結婚開始,經濟方面都唔太好,之後我有返工,亦有儲到錢,但c6方面一直都話冇錢,唔夠洗,但明明大家開支 ...
你宜家要做的不是立即與他決裂.而是慢慢的將關系冷淡.例如 : 不定定期的帶BB返娘家住.(一定要將真相告知娘家各人.爭取得到支持)然後慢慢增加在娘家留宿的日子.當返到婚姻居所時.要盡量冷漠.少講話.減少夫妻生活.夜晚找借口與BB同房.當C6追問原因時你就以經濟為由表示不開心.慢慢令對方對你冷淡.經過一段時間之後(大約半年OR一年)你及BB再找地方搬.(不要馬上傾離婚)這樣可以令雙方在和平及冷淡的情況之下完美的分手(也許他這段日子會移情別戀別人? 這樣就最完美了)而你在這段時間也可以為自己及BB安排退路及新的居所.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

pandat 發表於 18-1-27 13:57
由結婚開始,經濟方面都唔太好,之後我有返工,亦有儲到錢,但c6方面一直都話冇錢,唔夠洗,但明明大家開支 ...
佢未必分到

複式洋房

回覆 美之選468 的帖子

真係唔好一刀切。盡量慢慢變淡好d.我同我前夫斬得太快,佢有次發癲嬲到打我臉。我好驚佢會騷擾我個仔同我屋企人。所以唯有搬屋換電話號碼避佢。唔再同佢聯絡。

首頁

尾頁

跳至