親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血勳章

https://www.japanican.com/hk免費取消信得過嗎?
見個價錢比格價網更平,但唔知真要取消時又會否額外收取費用

男爵府

回覆 keykeyman 的帖子

I have booked a hotel via japanican. It should be a safe site.
However, I am not sure about the free cancellation issue.

wcpcelia    發表於 18-2-7 16:27

男爵府

keykeyman 發表於 18-2-7 13:55
https://www.japanican.com/hk免費取消信得過嗎?
見個價錢比格價網更平,但唔知真要取消時又會否額外收取 ...

訂過好幾次亦都取消過好幾次。總之個條款話係可以係某個日子前免費取消就冇問題。冇額外收取費用

男爵府

如訂的房間是「事前付欯」,究竟應該用日元還是港弊付款以確保取消時不會有差額?Thanks!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

winniepoon 發表於 18-2-8 08:19
如訂的房間是「事前付欯」,究竟應該用日元還是港弊付款以確保取消時不會有差額?Thanks! ...
我計過用港元結算比較貴,所以我揀日元結算。

象牙宮

stepchk 發表於 18-2-8 17:29
我計過用港元結算比較貴,所以我揀日元結算。

係既咩? 我頭先仲用港元添,我怕visa會收我charge

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

無話可說 發表於 18-2-8 17:33
係既咩? 我頭先仲用港元添,我怕visa會收我charge
我見佢用7.4去轉換,所以唔揀用港元

象牙宮

stepchk 發表於 18-2-8 17:39
我見佢用7.4去轉換,所以唔揀用港元

大鑊,我無留意添! 唉,算啦,第一次用,唯有當交學費

象牙宮

jjmame 發表於 18-2-7 15:57
訂過好幾次亦都取消過好幾次。總之個條款話係可以係某個日子前免費取消就冇問題。冇額外收取費用
...

請問你係咪用港幣比錢呀?

大宅

jjmame 發表於 18-2-7 15:57
...

日元買賣差價,沒有其他取消費用。

象牙宮

LOLOANDY 發表於 18-2-8 18:28
日元買賣差價,沒有其他取消費用。

但係我用港紙比,咁係咪退返港總個價錢?唔該

男爵府

無話可說 發表於 18-2-8 18:00
請問你係咪用港幣比錢呀?
我用日元

象牙宮

jjmame 發表於 18-2-8 20:26
我用日元

唔該晒,我比左港幣,我再諗諗點先

男爵府

無話可說 發表於 18-2-8 21:04
唔該晒,我比左港幣,我再諗諗點先

其實我覺得差小小滙率差價唔係大問題嘅。唔洗咁擔心。或者你遅 D book 到另一家更好更平的咪cover 番囉。

wcpcelia    發表於 18-2-9 09:42

珍珠宮

見個價錢比格價網更平,但唔知真要取消時又會否額外收取 ...

我book過,住過,亦試過免費取消過。。當然自己要睇清楚免費取消條款啦。

象牙宮

jjmame 發表於 18-2-8 21:24
其實我覺得差小小滙率差價唔係大問題嘅。唔洗咁擔心。或者你遅 D book 到另一家更好更平的咪cover 番囉。
...

咁又係,計過都係$100啫! 唯有飛完泰國,睇下agoda有無得平先

大宅

jjmame 發表於 18-2-8 20:26
我用日元

我上個月取消過booking, 重新訂另一間酒店,因為比日元,蝕咗買出買入差價,又要重新買入日元比過另一間酒店錢,japanican價格係平D,但系一取消就蝕D錢。

男爵府

留意有些預訂要即時付款,同時容許免費取消
,如用日圓結算,取消訂房退日圓再兌換港元,會有少許的差別。

男爵府

LOLOANDY 發表於 18-2-9 02:04
我上個月取消過booking, 重新訂另一間酒店,因為比日元,蝕咗買出買入差價,又要重新買入日元比過另一間酒 ...
係,如果訂"事前付款"有呢個問題。所以如果有得㨂我通常會揀到飯店付款或在到店前限期付款

男爵府

無話可說 發表於 18-2-8 22:30
咁又係,計過都係$100啫! 唯有飛完泰國,睇下agoda有無得平先

Agoda ok ga. 我上次去日本就在 Japanican book 箱根,Agoda book 池袋。得閒keep 住 check d 價錢,偶然會執倒D平

首頁

尾頁

跳至