自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆樓主

有朋友試過好似你咁,好想要但冇,最後做試管成功左,後來想要多個,又係試左好耐唔得,到40幾歲諗住唔會再有,點知自然有左。。。所以,你只34,唔好氣餒住。。。

侯爵府

CoCo8820 發表於 18-2-18 09:37
唔知係咪本身基因有問題所以難有BB,有朋友又係ivf有問題

我自己做咗人工連经都亂埋,侗e師勸我唔可以心急,生仔其實中e先正路,要攪好個身體先好試,佢係大陸人,以前一孩政策,所以也注重優生論,飲足年半中藥,日日飲好貴,check 到果個月體温靚可以試刺,就中咗,我仔有ADHD(遗專問題冇法), 但算好健康,少病易溱。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔好諗. 放鬆.

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

公爵府

bubujew 發表於 18-2-17 03:19
我已經努力左 3年 ,已經 34歲!小產,化學懷孕,人工受孕,藥物流產,子宮內膜異位手術......咩都試過曬。 ...

34, 仲有時間,以前有個同事,冇話特別做人工果d,但有努力有食藥,想38前有,如果唔得就算,點知佢37時心態已放棄又冇食藥果d, 順其自然,就係38時有左
又有兩個同事係冇小朋友,一個唔生一個努力但冇,依家40尾50, 佢地都好開心,每兩個月去一次旅行,買野唔睇價錢,weekend去上興趣班同朋友開party, 不過最重要係另一半揾到錢,冇小朋友,佢地咪錫兄弟姊妹d小朋友lo

子爵府

回覆樓主

也要檢查下是否男方問題。現代人生活方式有可能讓精子質量下降。如果男方冇貨比你,實唔成事啦。
I support autism acceptance!

翡翠宮

回覆樓主:

我朋友試左7年左右,不停打針食藥,做左好多嘢,又好多次人工都失敗,再去埋台灣做都唔得,最後竟然係40歲時自然有左。加油吧!

別墅

美好大世界2017勳章

回覆樓主:

樓主。只能鼓勵你繼續努力。想講有兒有女就有其他煩惱。安慰自己或者天唔使妳還兒女債呢!

水晶宮

畀面勳章

tsangmonique 發表於 18-2-17 06:58
愈想有 個天愈唔比
放鬆心情 唔好諗 就自然有

認同, 越想有越難有, 唔好比自已咁大壓力, 順其自然就自然會有

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

明白心情

當年搞咗一段時間先自然有阿女

越心急就越無

飲食起居健康

心情愉快

就會成功

祝福你

首頁

尾頁