婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我先...

唔好再迫我女食朱古力食紫菜食熱氣嘢,唔好懶好心話佢好可憐好想食,佢哮喘發作就真係可憐!

唔好再講生多個追仔,我唔鍾意仔、阿女都唔鍾意細佬,我生咗兩個女,係我媽同我請嘅工人湊,我放工花精神教,陪玩陪讀陪做功課陪溫習,你家個男丁其實唔係付出好多,惶論你呢個冇付出過嘅老太婆,冇欠你唔該唔好咁多嗲!

大宅

回覆樓主:

冇人洗碗唔好在家做節

大宅

99.我個仔邊個都跟,係唔跟你,你檢討下係咪你乞人憎啦,咪再話我個仔

男爵府

回覆樓主:

99,阿嫂,今時今日先知你地原來真係咁是非不分。

你個金ball籮孫,金ball籮仔,已經就12歲啦,借野還唔到(明明自己當日應承左,我地又真係趕用),當晚還唔到又唔講,完全無交帶,好心打電話提醒,換黎係極差態度語氣,作為長輩,我電話嚴厲炳你兩句好正常,但原來你地認為金ball籮係唔會做錯事,成件事變成係我錯.....話我好話金ball籮......

大宅

回覆樓主:

年初一例牌返男家拜年,當然買少少嘢拜年,99即刻話又買鮑魚,又冬菇,唔好買喇,佢嘅口吻真係衰到呢,想中佢

,我笑笑口話要買嘅,新年呀嘛,意頭嚟架。

之後成晚不停講,又買,叫咗你唔好買喇,晒錢。。。。。係我耳邊講左幾次又同老爺講咗幾次,忍你。。。

呀仔食baby food,我加咗d菜撈混,我話呀仔,好豐富呀,99又加把咀埋嚟話,好豐富咩,擺明寸我,又話早知我幫你煮粥呀嘛。。。。

再之後,呀大女都2歲幾喇,啲湯落咗鹽,我地冇俾呀女飲,我地一向都少鹽少油,佢言下之意話唔畀面,話我地唔俾呀女飲,啲鮑魚湯黎架,少少鹽怕咩呀。

唉。。。出少句聲喇

男爵府

Ohoh2727 發表於 18-2-17 21:48
99.我個仔邊個都跟,係唔跟你,你檢討下係咪你乞人憎啦,咪再話我個仔

我都想咁同我6299講。

複式洋房

62, 我講左十萬九千次、我對蝦同蟹會有敏感、你個寶貝仔(大伯)鐘意食咪鐘意食囉、做咩要迫我食姐仲要大大聲同我講「放左蒜頭呀!唔會敏感!食呀!!!」滿足完你嘅霸權、我個肚要痛幾個鐘、我好憎你嘅冇知、好憎你嘅偏心、好憎你嘅橫banban
99,多謝你四周圍唱我「懶」「唔做家務」「唔識煮飯」「零願去旅行都唔生仔」「洗哂你個仔D錢」「唔識做人新抱」、我有咁多優點、都係因為你倆老最唔錫果個仔、太錫我、太愛我炸

大宅

高怡燦屎喱 發表於 18-2-18 00:13
62, 我講左十萬九千次、我對蝦同蟹會有敏感、你個寶貝仔(大伯)鐘意食咪鐘意食囉、做咩要迫我食姐 ...

一句到尾:我好憎你99最好唔好見

複式洋房

回覆 kikiwo 的帖子

冇一秒唔係咁諗、但C6非常孝順

大宅

回覆樓主

一早同隻99講左初二我地一家三口返我媽到食飯,當時問左佢話「你地鍾意」,今日臨出門口前隻99勁悔氣話「今晚要食開年飯,你地睇下返唔返黎食」⋯⋯我老公聽完勁嬲,我地最後都有返去同隻99食,但初三要返我媽到食飯,因為我媽知我地返去食,本身買左好多餸⋯⋯
另外我地返到去隻99好大聲話「我今日睇身分證,原來我2月17日生日喎。」,我心諗「x,你做左幾十年人,今日先知自己新曆生日咩。」,仲有我地年年同佢做生日都係舊曆,今日先黎講新曆生日,我明,人係貪心兼自私,年年慶祝舊曆唔夠,再要慶祝埋新曆嘅。

別墅

今年新年唔洗見到99,冇團年冇拜年,我希望可以直到永遠......!!!

大宅

畀面勳章

99,你個仔幫你洗碗你都要比說話我聽,話我唔做野,我教到你個仔咁乖你仲想點。仲有,年年同你班親戚食團年飯你都系咁多人面前擺款呼喝我,今年我都仲黎都算係咁,團年飯係同屋企人食,你有當過我屋企人咩?!但我今年打後都會繼續黑住面咁食,當你d親戚隱形,唔會再幫你做show做笑面婦。你好自為之啦。

男爵府

回覆樓主

猛咁叫生仔,咁鐘意生,你自己生飽去啦!依家係你寶貝仔唔來生呀,你鬧爆佢啦! 話驚我地唔生仔會離婚,再迫我生,就立即離婚!控制狂到連拜神講咩都要管,我同黃大仙講,又唔係同你講,放過我啦!對住佢,直頭想尖叫

複式洋房

回覆樓主:

靜靜坐係到唔代表要玩電話,你地家族可以無家教,全程揸住電話唔理人,唔代表我都要無家教

別墅

2018復活節勳章

回覆樓主:

男爵府

熱血勳章

feifei_baby 發表於 18-2-17 20:42
我先...

唔好再迫我女食朱古力食紫菜食熱氣嘢,唔好懶好心話佢好可憐好想食,佢哮喘發作就真係可憐!

我C6 話我唔尊敬99,但實情係怕咗佢,避得就避!
1. 我仔未夠三個月時係夏天,放工返到屋企工人話99 餵咗我仔食退燒藥,原因係佢用手摸我仔額頭覺得佢發燒,實情只係熱無發燒!同佢講唔可以亂餵藥,仲大大聲話只係俾咗啲朵
2. 俾我發現佢沖奶求其一匙奶粉三安水,但隻奶粉係一匙奶粉一安水的。
3. 坐月時成晚冇訓過去到朝早我仔終於訓咗,咁我都可以休息,呢個時候佢斬雞嘭嘭聲!攪到我差點產後憂鬱!
4. 用2隻手插落未滿月嘅BB 格肋底抽起我仔
5. 將舊生豬肉擺落我仔飯碗仲要無包好放入雪櫃。
6. 用patpat 膏搽落我仔塊臉到然後抹返,抺到成面抓痕損哂成個禮拜都未好返哂
7. 擺條勁臭嘅咸魚在我廚房,全屋充滿屍臭味2日後先發現原來係咸魚作怪!
8. 切開啲蕃茄唔即刻煮,無封好放入雪櫃。
9. 成日買多咗餸擺喺度,試過薯仔發芽出汁
10. 用剩湯粉半包攝埋一二邊唔掉漏到週圍都係
11. 俾臘腸咸魚啲孫食
我真係怕咗佢,講完舒服好多。

大宅

回覆樓主

今年過年同c6一家人去中東玩,有6299,c6阿哥阿嫂。雖然旅途中有好多嘢發生,但係都玩得勁開心
依家仲已經計劃緊下年過年一齊去英國搵c6阿哥。

男爵府

麻甩二少 發表於 18-2-18 01:03
今年新年唔洗見到99,冇團年冇拜年,我希望可以直到永遠......!!!

Me too(emoji)

男爵府

我的育兒心得勳章

回覆樓主

親戚得唔得?下年唔洗送禮俾我,唔環保。大家一齊食餐飯就可以啦。

子爵府

麻甩二少 發表於 18-2-18 01:03

這是我的願望
Hi

首頁

尾頁

跳至