想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

剛剛心血來潮,紅D2條深粗,以為排卵,順手用買紅d送嘅棒棒,竟然
自12月頭M完之後一直未m come~而且M得5日,量比以往少~破罐子破摔諗住過年後去照子宮丶一系列檢查,點知....真係唔期望易有驚喜同我女女同時段上身
時間上算只會係農曆新年出品,而且係1深1淺,去年小x陰影猶在,決定先抽血驗hcg,再去照B超,費時個胎太細未必照到,又嚇餐飽~~
請問係咪一定要check2次,先估到大概幾週?

大宅

認識瑞士牛牛第一回

laisausau 發表於 18-3-1 17:16
剛剛心血來潮,紅D2條深粗,以為排卵,順手用買紅d送嘅棒棒,竟然
自12月頭M完之後一 ...

Check兩次hcg係為左睇升幅靚唔靚,個胎係咪生長緊。
用hcg黎估週數比較唔準。
但HCG>唔知1000定1500就多數照到胎囊。
你週期好長?12月頭黎m唔係應該好大週數了嗎?

男爵府

shanshan827 發表於 18-3-1 17:39
但HCG>唔知1000定1500就多數 ...

成個夏天每月準時,到11月無黎,推到12月7先黎,之後後day十幾開始check排卵,又無深粗~~check到心如止水,就乜都唔理,只keep住每日一粒維E~~~~所以今次只能肯定(最初係見小便黃,即使飲大量水之後先黃+胸大左,先起意用紅d)但無法預計幾時~我個中醫把左十幾分鐘,直接叫我去驗血~~小x過我今次咩人都冇講~希望去抽血hcg值>1500啦

男爵府

shanshan827 發表於 18-3-1 17:39
但HCG>唔知1000定1500就多數 ...

CB電子顯示1-2week

大宅

認識瑞士牛牛第一回

laisausau 發表於 18-3-1 18:04
CB電子顯示1-2week

Cb得1-2即係你最多得4週左喎。起碼多個幾星期先有胎囊

男爵府

shanshan827 發表於 18-3-1 18:06
Cb得1-2即係你最多得4週左喎。起碼多個幾星期先有胎囊

Thx~~難忍都要忍多一星期了
希望大家都早日有意外驚喜

首頁