自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好彩算行得走得,但真係好似細路仔咁
要迫佢地去廁所,又要講明而家要食嘢,唔準上左車又話餓死,匯率點計要講n次

仲未計,阿爸同阿媽分岐,響條街嘈

最後我都係叫佢地快d行,唔好嘈

不過都係果句,行得走得食下嘢都係好嘅

男爵府

good_pig 發表於 18-3-6 16:35
要迫佢地去廁所,又要講明而家要食嘢,唔準上左車又話餓死,匯率點計 ...

珍珠宮

回覆樓主:

係咪跟團?自由行冇咁辛苦,唔使咁趕

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

真係好睇個老人家係乜性格,我媽都係果d超級囉嗦又腌尖嘅人黎 食又話d野食有乜咁好食,得個貴字,玩又話晒錢,上車又話一定要坐車頭,唔係就會又暈又嘔 上到車又話餓要食野,真係去一次旅行慘過打仗。

stepchk    發表於 18-3-7 10:37

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

healthymimi 發表於 18-3-6 16:37
係咪跟團?自由行冇咁辛苦,唔使咁趕

唔係跟團,仲搭左個auntie..

好在auntie 自己行商場已經樂在其中
阿爸又話唔食街邊嘢,阿媽又行行下停定左唔出聲....

寶石宮

c.vieri 發表於 18-3-6 16:44
真係好睇個老人家係乜性格,我媽都係果d超級囉嗦又腌尖嘅人黎 食又話d野食有乜咁好食,得個貴字, ...

我呢度還好,我仲鎮得住佢地,不過有d好似湊仔咁叫破喉嚨

水晶宮

good_pig 發表於 18-3-6 16:35
要迫佢地去廁所,又要講明而家要食嘢,唔準上左車又話餓死,匯率點計 ...

係呢、我扶老攜幼一次就頂唔順、好想再去又怕更辛苦

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主:

應該係睇個人性格,
我剛剛四個大人帶兩個老人家(6x & 8x)同三個小朋友去旅行,全程好開心,兩個老人家好enjoy 又叻,係四個大人無得狂行街同食街邊,要全程靚餐廳。
相反,我個60歲母親大人就真係多多聲氣,幾十歲人仲有公主病,我無同佢去旅行好耐

水晶宮

good_pig 發表於 18-3-6 16:46
我呢度還好,我仲鎮得住佢地,不過有d好似湊仔咁叫破喉嚨

好耐之前跟團,啊女同佢媽(婆婆當年都有7x、80歲)一齊去,我同我家姐都話如果我地啊媽有婆婆咁開通就好。

婆婆真係超好、佢話岩食就食多二啖,唔岩食好快又下一餐,去玩又係乜都試下,唔岩玩就坐埋邊等佢啊女

成團團友都讚婆婆正

水晶宮

good_pig 發表於 18-3-6 16:44
唔係跟團,仲搭左個auntie..

好在auntie 自己行商場已經樂在其中

正想講同老友記去最好跟團,煩少好多。最多話個團唔好,唔會話你唔好

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

c.vieri 發表於 18-3-6 16:51
好耐之前跟團,啊女同佢媽(婆婆當年都有7x、80歲)一齊去,我同我家姐都話如果我地啊媽有婆婆咁開通就好 ...
咁我老左一定個個讚我正!
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

水晶宮

newcook 發表於 18-3-6 16:58
咁我老左一定個個讚我正!

我同我家姐都話第日老左一定唔要學我媽

伯爵府

c.vieri 發表於 18-3-6 16:44
真係好睇個老人家係乜性格,我媽都係果d超級囉嗦又腌尖嘅人黎 食又話d野食有乜咁好食,得個貴字, ...

我媽都係

寶石宮

1314625 發表於 18-3-6 16:58
正想講同老友記去最好跟團,煩少好多。最多話個團唔好,唔會話你唔好

其實佢地冇話我嘅,跟團嘈交仲樣衰

男爵府

2018復活節勳章

係自己父母都好D....

62 99真係.......

我62食齋.... 我地去台灣

夜市佢咩都唔食.... 搵D素食餐廳俾佢~ 佢又話信唔過人

最多買既 係7仔D蕃薯..........

有一日我特登BOOK左間台北最出名食齋既自助餐

佢入到去都唔多肯食... 係見到有D和尚都係果到食佢先肯食.....

老公見佢對波鞋都蝕晒 同佢去買... 佢死都唔肯買 驚波鞋係用動物皮

我地講左又解釋左~ 搵埋個SALES黎解釋........

攪左個幾鍾之下 半推半哄先買到對波鞋.....

我地住果間民宿.... 好多頻道睇 有時夜晚諗住同佢地去附近行下(西門町)

62一定要早返去...... 因為有一個講佛傾既頻道

我99 就咩都唔多願行....... 最好就係民宿開冷氣打機

有一日包左車去十分 野柳.....

到野柳落左車唔夠15分鐘話要返上車...

去到十分又係放左個天燈就趕住要走

返到民宿~ 一個睇佛計~ 一個打機~

寶石宮

c.vieri 發表於 18-3-6 16:51
好耐之前跟團,啊女同佢媽(婆婆當年都有7x、80歲)一齊去,我同我家姐都話如果我地啊媽有婆婆咁開通就好 ...

我而家話跟著大圍就好...唔準唔去廁所

寶石宮

cindyyu73 發表於 18-3-6 17:25
係自己父母都好D....

62 99真係.......

咁你辛苦d...哈

我地都仲有行康是美

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

有得帶父母去旅行是福氣

男爵府

2018復活節勳章

good_pig 發表於 18-3-6 17:27
咁你辛苦d...哈

我地都仲有行康是美
我同老公真係行..... 係送左2老返民宿...
好彩既係~ 我地住係西門町 愈夜反而多D野行

寶石宮

苡晴 發表於 18-3-6 17:27
有得帶父母去旅行是福氣

都係,不過要當佢地細路仔咁,過馬路要捉住,迫去廁所,唔好亂行,見到要買嘅就買,唔好又要返轉頭揾

首頁
12345...8

尾頁

跳至