自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

前兩日下午去抽血,抽完第二日下午健康院打黎話醫生叫過去再抽多次,請問呢啲情況通常係咩事?有啲擔心

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Stone2007 的帖子

咁你因咩事抽血? 產前檢查?

翡翠宮

開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

crystal_pig 發表於 18-3-16 09:55
回覆 Stone2007 的帖子

咁你因咩事抽血? 產前檢查?

唔係產前檢查,之前醫生話貧血,已驗左幾次,驗完返去睇報告,又俾張驗血紙隔一排再返去抽血驗,但第一次抽完第二日打黎要再返去抽多次,所以有啲擔心唔知咩事?

侯爵府

2023年兔年勳章

回覆樓主

未必有事,睇定的好!

抽一次血檢驗報告出來,可能醫生想多化驗其他有可能的原因,因血樣本巳掉,只能電你去抽多一次,除非第一次抽時已確定有多少種化驗的可能性,但就變成抽多的血液樣本。

醫生都是謹慎處理!

親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

翡翠宮

Strawberrys 發表於 18-3-16 10:14
未必有事,睇定的好!

抽一次血檢驗報告出來,可能醫生想多化驗其他有可能的原因,因血樣本巳掉,只能電你 ...

多謝你的意見,咁我就放心啲。
陣間收工就去抽

珍珠宮

回覆樓主:

試過係護士針穿血管,所以混合嘅其他物質,有啲嘢驗唔到,所以要再抽。如係有病理上問題,醫生應該抽前通知你有咩病理懷疑。

翡翠宮

JoanC 發表於 18-3-16 10:45
試過係護士針穿血管,所以混合嘅其他物質,有啲嘢驗唔到,所以要再抽。如係有病理上問題,醫生應該抽前通知 ...

thanks!!

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

回覆樓主:

試過,又係突然打嚟話要返去抽血 死,點知去到就話要入院,話血色素低得濟,好似6點幾

男爵府

Stone2007 發表於 18-3-16 09:49
前兩日下午去抽血,抽完第二日下午健康院打黎話醫生叫過去再抽多次,請問呢啲情況通常係咩事?有啲擔心
...

唔使擔心心,我都試過,姑娘話醫生講d血有雜質,所以要再抽血。

首頁

尾頁

跳至