懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我明明不肚餓,也睡著了,睡睡下一二點佢持續每幾秒踢醒我,起身吃了餅後再睡就好很多!但我覺得我明明不肚餓的,飯量已經是我以前未懷孕時的一倍了,以前細半碗,現在一碗飯加吃送加水果,仲有半碗湯。我睡前明明覺得飽的。

你們bb晚上睡覺會否咁踢你,佢不飽?
我try過不用姿勢睡也持續踢,但爬出被窩吃了東西後就好很多......都有踢一二下後就靜了,咁我可以睡下。

我現在week 25。

大宅

我覺得唔關你餓唔餓事
我啊B都成日唔定時踢我, 有時係咁踢有時就只踢幾下就成半晚都唔踢
係睇下當時佢有無訓覺, 佢想郁就郁

回覆 northernstar123 的帖子

Hello northernstar123 ,媽媽食晚餐時間會唔會比較早? 通常係一個靜嘅環境瞓低會易D感覺到,唔少媽媽都講瞓覺時侯BB胎動會可能多D/明顯D架。每個BB胎動模式都係獨有,幅度、次數、時間都可能有唔同,胎動嘅時候媽媽可以同BB傾計/唱歌,令自己輕鬆D會易D瞓返架!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

子爵府

大廚勳章 睛靈勳章 畀面勳章

northernstar123 發表於 18-3-23 11:01
我明明不肚餓,也睡著了,睡睡下一二點佢持續每幾秒踢醒我,起身吃了餅後再睡就好很多!但我覺得我明明不肚 ...

唔關食唔食野事喎,你起身行個圈再訓番低佢都唔會再踢啦,佢習慣左晚間活動姐,同夜晚靜自己會容易感覺到啦
我幾肚餓半夜唔會食野因為好易肥

珍珠宮

bb郁下啫
bb有臍帶吸收營養
bb唔會因為見餓踢你起身食野

首頁

尾頁

跳至