自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

唔敢睇

公爵府

醒目開學勳章

BREADWING 發表於 18-4-1 13:34
其實而家馮係魚既都小左食,因為有朋友生癌就係長年累月食魚,佢好鍾意食魚,佢話比我知馮係魚,海產類都重 ...

你覺得食肉多既人唔會生癌?食肉多既人仲多人生Cancer

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

從來都唔食淡水魚,又有泥味又多蟲
感激遇上你~

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

BREADWING 發表於 18-4-1 13:34
其實而家馮係魚既都小左食,因為有朋友生癌就係長年累月食魚,佢好鍾意食魚,佢話比我知馮係魚,海產類都重 ...

我由細到大都唔食魚,又咪生癌

感激遇上你~

珍珠宮

fundfund 發表於 18-4-3 19:18
你覺得食肉多既人唔會生癌?食肉多既人仲多人生Cancer

我唔知,不過馮係肉類我都唔會食太多,生唔生癌除左後天亦有先天因素,即係我聽到就係咁講,你地可以選擇繼續食,人地亦會繼續賣同買

珍珠宮

回覆樓主:

有時講出黎都唔知係咪好心做壞事,都會惹黎質疑,其實我都可以選擇唔講,係咁岩身邊朋友發生左不幸既事,都希望其他人留意下,朋友不斷去研究治療癌症既食物,都係好心提醒我,健康既人永遠都忽視因為唔係發生自己身上,正如我以前都唔會去注意養生一樣,我自己好幸運認識到呢位朋友,多謝佢

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

BREADWING 發表於 18-4-3 20:45
有時講出黎都唔知係咪好心做壞事,都會惹黎質疑,其實我都可以選擇唔講,係咁岩身邊朋友發生左不幸既事,都 ...

你朋友似係賴係魚搞到佢生癌多
其實網上搵呢d文章,基本上你信果樣就會不斷搵相關資料加強自己既諗法,尤其自己有少少關連。

你要搵咩導致生癌,我諗你每日做緊既野,都可以搵到d文章「証明」果樣導致癌症,好似行路(吸廢氣/二手煙)、返工(壓力/失眠/抑鬱)、食快餐(添加劑)、搭車、講電話、用電器(副射)、性生活、運動(過量)甚至沖涼(沐浴露有致癌物),咩都「話」可導致癌症。

唔信你試下

癌症呢d真係好隨機,基本上生活響現代化都市,太多加工物、污染,人體細胞分裂產生奇怪變異好平常。咁多人總唔會個個無事。睇下你個身體受唔受到姐

伯爵府

馬騮狗 發表於 18-4-1 16:18
我覺得似鯉魚多D,我見街市D鯇魚腹鰭好似係黑黑地魚(有錯請更正)
...

我都睇到呀鯉魚。如果係鯇魚無咁細條短身又肥呀。係鯉魚。但我估死左一排先吾郁。

子爵府

二二如四 發表於 18-4-1 10:10
條魚都唔知死咗幾耐,咁撬法都唔掙扎,可能吽到有蟲先嚟拍片

連啲蟲都唔識郁

首頁

尾頁

跳至