自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

一樣樣

琥珀宮

dobbybabie 發表於 18-4-2 10:20
平日同佢去街己自己一個衝衝衝,唔會理你。而家番緊深圳拜佢老豆。我决定同阿仔在羅湖都唔見佢,就打道回府 ...

咁攪笑?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主

响香港都話你地自己會返屋企,去深圳今日假期多人都唔幫下你顧下個小朋友

支持你回頭!

男爵府

回覆樓主

我老豆都係咁,
一返親大陸好似衝鋒陷陣咁,
行慢兩步都俾佢鬧。

男爵府

回覆樓主:

我老爺奶奶又係一出街就衝衝衝,又唔係趕時間,真係唔明白

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

我有個朋友都係咁,同佢去旅行,自己一家三口狂衝,咩都驚蝕底,我都已經唔慢,但佢係帶慢跑咁,第二日我已睬佢有味,我自己一家由佢衝,我去旅行,唔係要乜都快乜都爭囉。簡直失禮,永無下次。

公爵府

回覆樓主:

佢係深圳嘆個雞煲呀
恭賀新禧,迎春接福!

珍珠宮

seaman1982 發表於 18-4-2 10:40
我都識有人係咁,果個係我阿媽……
細個我冇走失真係奇蹟。
而家識多個,係我99。

我媽一樣

以前佢工作好忙分秒必爭我明,而家退左休唔知趕乜。最可怕係阿仔 3 幾歲時佢都拖住佢衝地鐵出 ,同我老豆去街經常變左前後地鐵出。講緊係地鐵唔係巴士,星期日朝早都係等 3 mins 咁大把

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

點解會咁, 一家人喎, 自己行先, 走先?

我完全接受唔到, 如果拍拖時係咁, 分咗手9世!!

做咗夫妻先係咁, 炳咗佢9世!!!

男爵府

Anviz豬 發表於 18-4-2 10:57
原來我都有同道中人我c6又係甘,平時出明明吾趕時間,一尾急急急,一家四口出到街,行行下又 ...
你好勁咁都頂得順,卑我實鬧C佢,我出街一定要一人拖一個小朋友唔卑佢急
簡簡單單,開開心心!

象牙宮

回覆樓主:

過關唔等埋?其實我老公都係咁,成鬼日自己行左去,搞到我要搵仔咁,好黑人憎,所以我其實好怕同佢出街,尤其是行商場

珍珠宮

原來我都有同道中人我c6又係甘,平時出明明吾趕時間,一尾急急急,一家四口出到街,行行下又 ...

咁都有
你同佢講係餐廳冇帶銀包 ,叫佢返黎找數

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

拍拖嗰時好慢條斯理架?如果係婚後性情大變就真係中伏囉。

伯爵府

其實你c6係咪有adhd ga
好怪喎

伯爵府

平日同佢去街己自己一個衝衝衝,唔會理你。而家番緊深圳拜佢老豆。我决定同阿仔在羅湖都唔見佢,就打道回府 ...

贊成畀d顏色佢嘆下!!
我c6出街都會行響前面但無你地講咁誇張
我女一見佢行咁快就(emoji)響度唔行要c6抱~我女2歲幾我又大肚拖住阿女好似蟻行咁架~都成日畀我罵佢行得快了
如你le d case 我驚會爆佢樽

子爵府

珍珠宮

回覆樓主

同我公公一樣,我婆係後面追左60年

伯爵府

我C6又係去飲茶一食飽想坐多陣飲多d水佢又叫走,去超市一齊睇睇吓嘢買到7,8成,佢又唔見咗人,原來走咗去排隊比錢.

伯爵府

KAVEN 發表於 18-4-2 11:27
你好勁咁都頂得順,卑我實鬧C佢,我出街一定要一人拖一個小朋友唔卑佢急

唉~炳佢都徙氣!丙又丙過,話又話過!我成日話,明明一家四口出街,你成日自己行左佢,我地有咩事,你就後悔一世,佢都係當我耳邊風!以前一家四口做年票去迪士尼,十次去九次入左場吾見人,依家做海洋公園年票,我只買我地三母子,廢事預佢,又吾洗嘥錢

子爵府

回覆 dobbybabie 的帖子

同我老豆一樣,一有小小問題,3句唔埋2句就小那媽,我媽忍左佢幾拾年,我地3兄弟姐妹全部都唔彩佢

首頁
12345...8

尾頁

跳至