烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

電視教,好易整,大囡食了10隻有多,飯都唔食,細囡一向唔食魚肉都食了兩隻,如大人食加埋士椒獻就仲正,宜家效果唔錯

333s    發表於 18-5-6 15:49

別墅

回覆樓主:

未試過咁整,好特别(emoji)

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主

釀入個瞉?

子爵府

stagea 發表於 18-4-15 14:11
釀入個瞉?

係呀,將蜆肉魚肉釀入大蜆中煎一煎佢,再用湯焗,熟了就得,我加了臘腸,蝦米,香口d, 下次諗住加粟米粒,加乜都得

珍珠宮

回覆樓主

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

suki2500 發表於 18-4-15 16:49
係呀,將蜆肉魚肉釀入大蜆中煎一煎佢,再用湯焗,熟了就得,我加了臘腸,蝦米,香口d, 下次諗住加粟米粒, ...

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

suki2500 發表於 18-4-15 11:44
電視教,好易整,大囡食了10隻有多,飯都唔食,細囡一向唔食魚肉都食了兩隻,如大人食加埋士椒獻就仲正,宜 ...

yummy!

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

嘩!送飯一流

琥珀宮

回覆 suki2500 的帖子

Yummy

伯爵府

回覆樓主

好正

別墅

wow 未食過呢樣 好似好好味ah!

別墅

電視教,好易整,大囡食了10隻有多,飯都唔食,細囡一向唔食魚肉都食了兩隻,如大人食加埋士椒獻就仲正,宜 ...
好特別,魚肉+蜆

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 育兒性格勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆 suki2500 的帖子

樓主好有心機.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

食完............再用?,点解唔用豆[卜]

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

20150618bb 發表於 18-4-21 13:26
食完............再用?,点解唔用豆[卜]

食完就掉啦,買新鮮大蜆,滾一滾,開口即攞上黎起肉,撈埋落魚肉度,用返個殼,釀係蜆殼內只係覺得得意,提起小朋友興趣,如改用豆卜,佢地一定唔會食噤多,煮俾小朋友,一定要成日諗得意野

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

suki2500 發表於 18-4-21 17:48
食完就掉啦,買新鮮大蜆,滾一滾,開口即攞上黎起肉,撈埋落魚肉度,用返個殼,釀係蜆殼內只係覺得得意, ...
v媽媽好野

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至