自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

最新鮮的當然係出爐視后~唐詩詠

唔知點解,佢是幾靚,皮膚很不錯,演技都OK啦,但佢比我的感覺是始終無壓場能力,都係做妹仔(古裝)或主角妹妹較適合,要佢擔正一套劇,好似有D吃力。
講開唐詩詠係因為最近見到<棟仁的時光>宣傳片,睇到佢終於做女一(上次套<不懂撒嬌的女人>頒視后俾佢根本係夾硬嚟),我就覺得佢未成氣候。

至於男演員,我覺得係謝天華

只從Laughing哥紅左之後,謝天華就開始在TVB劇集做男一,我一直欣賞佢由舞蹈員再做歌手再做演員的努力,而佢在不同劇集做各種配角都十分稱職,但可惜,TVB一見某演員演出某類角色大紅,之後就不懂見好就收,會一直安排佢再演多次這類相同角色,令觀眾生厭。

謝天華就係一個例子,我留意到佢自Laughing哥後,所演的男一性格都係差唔多:串串貢,有料,表面上好現實,但其實係好人,暗地裡會幫人。

所以,我始終喜歡謝天華做配角,表現較為出色,佢做男一都係差咁D

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

只諗到唐視后。。。。。。

伯爵府

回覆樓主

香香……演技唔自然,開口講野仲惡頂

JD930    發表於 18-4-19 09:27

男爵府

siuyee1234 發表於 18-4-16 00:13
最新鮮的當然係出爐視后~唐詩詠

唔知點解,佢是幾靚,皮膚很不錯,演技都OK啦,但佢比我的感覺是始終無壓 ...

女:唐詩詠

男:黃浩信

村姑 亞Bee

子爵府

回覆樓主

唐 詩 詠!

jpwy    發表於 18-4-16 17:49
Hi

大宅

另一個想提吓的演員係黎耀祥

佢的情況同謝天華都有點相似,都係紅了一個角色之後擔正,但可惜,TVB在佢擔正後,成日安排一D同佢外形氣質不符的角色比佢做,即係要佢做官仔骨骨、斯斯文文、性格好好,受女性歡迎的專業人士,SORRY呀,唔係黎生演得唔好,之不過佢個LOOK真係一個小市民小人物嚟架,佢做柴九咁受歡迎都係因為佢演活左呢一個小人物角色,D靚仔斯文角色比番林峯做算啦(不過佢都走左啦),要黎耀祥做真係為難佢架!

個人都頂唔順係<法外風雲>、<載得有情人>同<名門暗戰>呢三套劇,<名門暗戰>仲要整個韓仔頭...黎耀祥真係一個演技實力派,但係係唔可以扮靚仔有型架,氣質都不似學歷較高的專業人士,佢一扮就...

其實佢係壓到場的,有能力擔正,佢的拿手好戲始終都係做一D貼地小人物,基層角色,仲要係衰衰格格個隻,即係你身邊我身邊識得的人,所以自從佢紅左後,發揮得最好係<梟雄>貪生怕死的奸角同近期<逆緣>中成日望發達的基層。

jazzcode    發表於 18-4-19 18:26
JD930    發表於 18-4-19 09:26
APIGMA    發表於 18-4-16 22:03

大宅

回覆樓主:

女演員有唐視后,脆魚

男有洪永成,Jason

子爵府

回覆樓主

唐詩詠,實至名歸仲話已經入行13年,真係夠啦,開心速遞個大小姐同Mandy 仲好睇過佢

大宅

回覆樓主:

唉,李思捷,洪永城,Jason嗰啲直情不入流,演配角還可以,做主角真的欠吸引力

大宅

abbylo2 發表於 18-4-16 00:21
女演員有唐視后,脆魚

男有洪永成,Jason

脆魚嘅‘實力‘同唐視后不相伯仲

子爵府

回覆樓主

唐詩詠,毫無演技可言

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Mrs9588 發表於 18-4-16 00:33
唐詩詠,毫無演技可言

係囉,新個套《棟仁》,見佢啲戲路又係同一類,其實要佢上位,就應該俾多啲唔同類型角色佢,再睇呢啲柔弱好女人角色,真係好膩。
Childhood is journey, not a race.

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔覺得唐靚, 大把人靚過佢, 蔡詩貝都靚過佢
做戲又唔好, 好作狀

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

我睇到《棟仁》廣告片,亞詩妹句對白都未諗得好!演技又屎!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

唐詩詠實至名歸啦, 雖然無記仲有好多池中無魚蝦自大既二三四幫料夾硬充主角既藝員, 但唐係俾我最強烈"妹仔"感覺既女藝員, 佢做俾少奶meet 既妹仔真係入型入格o架!

珊瑚宮

回覆樓主:

唐詩詠未夠班做女人, 但香香比佢更差, 更加唔夠班, 演技直頭係....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

無記大把,Jason,高玲,唐詩,黃咩咩(降魔奸角,揚明,翠如……

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

女 : 脆魚/唐c詠/君馨/龔+欣/高0
男 : 洪永城/燒腩/柏蠔/馬壯

子爵府

siuyee1234 發表於 18-4-16 00:30
唉,李思捷,洪永城,Jason嗰啲直情不入流,演配角還可以,做主角真的欠吸引力
...

嘩,李思捷堅唔掂,個格猥瑣又低俗
Hi

水晶宮

siuyee1234 發表於 18-4-16 00:20
另一個想提吓的演員係黎耀祥

佢的情況同謝天華都有點相似,都係紅了一個角色之後擔正,但可惜,TVB在佢擔 ...

其實佢好草根樣、要佢扮斯文社長真係好唔夾、但總算有台型、佢做到男一紅真係異數。
陳國邦成日拎自己同佢比真係太傻了

首頁
12345...8

尾頁

跳至