親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

如題,好冲忙改酒店想知呢二間有沒有人住過同邊間好D?thx

瑪瑙宮

大廚勳章

BduckduckB 發表於 18-4-19 16:08
如題,好冲忙改酒店想知呢二間有沒有人住過同邊間好D?thx

呢兩間都ok, 兩間都方便。。。我只住過cross, 但我上網search 過red roof 好多人好評
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

Sukebe 發表於 18-4-19 17:06
師姐, Red Roof 以前叫 Floral Inn, 係一間老舊殘 ( 拍得住新今宮咁殘 ) 的商務酒店, 賣盤改裝之後, 當然新 ...

師兄。。。

其實我自己就hold 了 cross and 未開的 hotel vischio osaka by granvia。。。兩間我都要左早餐。。我仲未諗實要邊間。。當然如果希爾頓做半價我會返返去希爾頓啦

如果呢兩間師兄你又點睇呢?

喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章

red roof 唔錯,算新裝修,起碼唔舊,價錢唔算貴,附近超方便,又有地下街,下次去會再選呢間。

wcpcelia    發表於 18-4-19 19:05

禁止訪問

瑪瑙宮

大廚勳章

Sukebe 發表於 18-4-19 18:00
Hotel Vischio 6月至開, 好難評價, 不過以 Granvia 這級數的連鎖酒店, 都唔會差得去邊.

而且 ... 梅田高檔 ...

因為cross我已經住過所以有貪心想着下新酒店。。。但係又怕佢太新唔知ready好未 ?所以個心都15,16。。。價錢兩間卜出嚟包早餐都差不多

Cross 仲要貴多3000円

大宅

seaheart88 發表於 18-4-19 18:05

因為cross我已經住過所以有貪心想着下新酒店。。。但係 ...

Cross 早餐好吃嗎?cross 好住嗎?房間大吾大?thx

瑪瑙宮

大廚勳章

BduckduckB 發表於 18-4-19 18:11
Cross 早餐好吃嗎?cross 好住嗎?房間大吾大?thx

https://faytrip.tumblr.com/post/138580693649/%E8%B3%BC%E7%89%A9%E9%A6%96%E9%81%B8-%E5%9C%B0%E9%BB%9E%E7%84%A1%E6%95%B5%E7%9A%84%E5%A4%A7%E9%98%AA%E9%A3%AF%E5%BA%97-%E6%99%82%E5%B0%9A%E7%8F%BE%E4%BB%A3%E7%9A%84cross-hotel-osaka%E6%97%A9%E9%A4%90%E7%AF%87/amp
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

公爵府

回覆 BduckduckB 的帖子

Cross 地點好丶早餐好,唯一我唔鍾意嘅係lobby 同走廊都好黑暗,房間主色又係紅色,其實令人有點不安,我成日覺得咁嘅設計好似想辟邪,我住尾房,行走廊黑 mung mung 有啲驚!

男爵府

回覆樓主

1月住過 Cross. 房間環境唔錯, 乾淨. 房間嘅燈光比較柔和, 唔好諗住會好通明. 有空氣淨化機連加濕. 最鐘意佢地嘅廁所同浴室係分開. 浴室有浴缸同企位選擇. 企位有張沖涼凳仔可以坐係到沖, 擦下身. 我唯一唔鐘意就係佢地嘅走廊好暗, 第1日到酒店上房時部 lift 一開門我地個個大人都嘩左聲, 驚訝點解個走廊咁暗? 我老公話未見過間酒店個走廊可以暗成咁. 話咁大間酒店都要慳電費 我囡就有 d 怕黑, 九秒九攬實我老公. 住落左後就無乜野, 不過都係唔多鐘意佢嘅走廊.. Cross 酒店嘅早餐好 ok. 住佢一定要食埋佢地嘅早餐. 我地日日都係酒店食飽早餐先出門玩, 我囡好鐘意食佢地嘅 omelette (emoji)

男爵府

回覆樓主:

Cross位置幾好, shopping完可以返酒店休息再去血併。

瑪瑙宮

大廚勳章

mymelody2003 發表於 18-4-22 09:53
Cross位置幾好, shopping完可以返酒店休息再去血併。

所以我自己hold左兩間。。。一間就新開業另外一間係以住過嘅cross。。仲未決定到
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

CaCa0919 發表於 18-4-22 08:40
1月住過 Cross. 房間環境唔錯, 乾淨. 房間嘅燈光比較柔和, 唔好諗住會好通明. 有空氣淨化機連加濕. 最鐘意 ...

酒店特式,
又或者311 後全國節能

伯爵府

CaCa0919 發表於 18-4-22 08:40
1月住過 Cross. 房間環境唔錯, 乾淨. 房間嘅燈光比較柔和, 唔好諗住會好通明. 有空氣淨化機連加濕. 最鐘意 ...

請問你小朋友多大? 你 book one bed room, 個女free stay 都包早餐?

男爵府

1928mickey 發表於 18-4-22 10:31
酒店特式,
又或者311 後全國節能

除左走廊.. 所有野都

男爵府

dorchiu 發表於 18-4-22 12:02

請問你小朋友多大? 你 book one bed room, 個女free stay ...

我囡5歲半. 我地3大1小 book 左兩間房. 我囡同我妹瞓. 張床夠大, 有1晚我地3條囡一齊瞓都夠位 訂房時揀埋包早餐. 價錢當然比無早餐貴 d 但大家食飽曬先出門我又覺得 ok

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

CaCa0919 發表於 18-4-22 12:05
除左走廊.. 所有野都

——-

大宅

回覆樓主

咁有沒有住過red roof 呀?cross 三人房同red roof 三人房有沒有人住過呀

首頁

尾頁

跳至