嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

其實心思思想買babybjorn多d...
但又驚唔好用
有無媽媽可以比意見我?

感激!!

子爵府

Mikooochng 發表於 18-4-24 16:06
但又驚唔好用
有無媽媽可以比意見我?

我頭6個月左右用babybjorn original .....我覺得好用,單手搞得掂,又貼身,保護到BB既頸部
另一隻就未用過

男爵府

Mikooochng 發表於 18-4-24 16:06
但又驚唔好用
有無媽媽可以比意見我?

買左babybjorn one air,係透氣款初生都岩用,暫時只用左一次,孭左個幾兩個鐘行超市,我同bb之間都有d焗出汗,幻想唔到其他牌子會有幾焗 呢條孭帶好易操作,一個人都可以好輕易孭bb上身,呀仔都舒服到訓左,孭住佢佢都好乖,另外可以直接放洗衣機洗,無變型起毛粒,洗完同新買一樣咁令
iangel你買hipset既話要另外配初生墊用,同埋我見2手放出泥既都洗到好霉,建議你去百貨公司試下先,畢竟我無用過iangel,比較唔到
mothercare有得試babybjorn

禁止訪問

複式洋房

呢2個牌子同ergobaby我都bookmark左
網上對這3個牌子評價不錯
不過出街見到用i-angel比較多
5月底一田做特價時冇買到
唔知邊度買孭帶平呢?

別墅

musume 發表於 18-6-4 19:14
呢2個牌子同ergobaby我都bookmark左
網上對這3個牌子評價不錯
不過出街見到用i-angel比較多

我自己本身用緊ergobaby, 好好用呀~
但因為我想bb面向前 (因為佢已經7個幾月, 要周圍望野)
經幾個朋友介紹後, 佢地都叫我用babybjorn...
叫我唔好用hipseat..

。I'm Shingo Mama。

大宅

angilicious 發表於 18-6-5 13:47
經幾個朋友介紹 ...

請教點解

複式洋房

經幾個朋友介紹 ...
係咪指好似i-angel(或其他牌子之類)有hipseat的會坐到阿B會變Y型腳?
同埋是否BB出世後才買會好些? 但我見特價又唔係成日有, 同埋呢幾個牌子都要千幾

別墅

因為佢可以咁孭... 冇hipseat果舊野~ 我朋友用hipseat孭到腰痛喎~
eyslam 發表於 18-6-5 16:12
請教點解

別墅

佢可以咁孭,
https://www.babybjorn.com/baby-carriers/baby-carrier-one/
ergobaby我係用最orinigal果條.. bb冇得向前...而且我又想孭佢向後面~
方便自己可以做下其他野~

musume 發表於 18-6-5 17:09
係咪指好似i-angel(或其他牌子之類)有hipseat的會坐到阿B會變Y型腳?
同埋是否BB出世後才買會好些? 但我見特 ...

男爵府

經幾個朋友介紹 ...

建議考慮下ergobaby 360,人體工學做得好過baby Bjorn one,我兩條都用過,如果係細粒媽媽,baby Bjorn唔太岩

hip seat其實唔太岩一歲樓下小朋友,因為back bone未生長穩定

別墅

love-momo 發表於 18-6-5 22:06
建議考慮下ergobaby 360,人體工學做得好過baby Bjorn one,我兩條都用過,如果係細粒媽媽,baby Bjorn唔 ...

我就係細粒媽,這個也不錯哦!

別墅

Natalie625 發表於 18-4-25 01:06
我頭6個月左右用babybjorn original .....我覺得好用,單手搞得掂,又貼身,保護到BB既頸部
另一隻就未用 ...
其實而家啲揹帶好易上到膊~~~

子爵府

kiwinz 發表於 18-6-7 10:33
其實而家啲揹帶好易上到膊~~~

我覺得唔係,E字頭果隻,肩帶太厚好易滑落,一定要扣左個扣先穩,但我仔有時會爭扎,黎唔切扣已經滑左落黎,好狼狽..
仲有對腳分得太開,如果用耐D放返阿仔落地,行路時好怪,因為腳分得太開

首頁

尾頁

跳至