烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

廚房工作面既個寬度唔係好夠深, 要搵d 30幾cm深度既蒸焗爐, 睇見以下牌子既機都比較薄身少少, 想請教一下邊隻性價比比較好, 謝謝!
- Sanki SK-SO25
- PZO PZ-SO26
- Cuisinart CSO300NHK

大宅

Li_tree 發表於 18-5-11 15:52
廚房工作面既個寬度唔係好夠深, 要搵d 30幾cm深度既蒸焗爐, 睇見以下牌子既機都比較薄身少少, 想請教一下邊 ...

我只硏究細p和c仔,最後買咗c仔,等送貨

大宅

回覆 jessicap 的帖子

謝謝
好多朋友都話mini P好, 不過真係要好深既台面先得

大宅

Li_tree 發表於 18-5-14 11:21

謝謝

Mini p 的蒸氣太勁,d人要整喉排出(emoji)外或抽氣扇下面,我覚得幾麻煩,加上c仔近年香港才有行貨,加上少蒸氣排出,同埋幾年前只有澳洲,北美,泰國地方才買到,所以我決定c仔:mother:

伯爵府

我係cuisinart真實用家, 用self-clean時背後唔係好多蒸汽, 但係個盛水盆會有蒸汽走出來(蒸焗爐正面底部)

用super-steam時前後都有好多蒸汽,要留意一下, 並唔係D人所講好少蒸汽

盛水盆有蒸汽噴出來, CS話係正常.....我覺得中咗伏

我都諗緊點樣整條抽氣條, 因為個爐四周真係濕架....

大宅

回覆 登!登!登! 的帖子

咁咪整到周圍濕哂?

伯爵府

回覆 Li_tree 的帖子

我用super-steam 10分鐘試機, 個廚房好大蒸汽, 放機位置上面同周圍係濕架...., 你諗清楚先好買, 唔係就後悔

大宅

登!登!登! 發表於 18-5-14 13:24

我係cuisinart真實用家, 用self-clean時背後唔係好多蒸汽, 但係個盛水盆會有蒸汽走 ...

星期六Self clean冇乜蒸氣,今晚正式用時,留意吓先,多謝提點

大宅

登!登!登! 發表於 18-5-14 13:58
回覆 Li_tree 的帖子

我用super-steam 10分鐘試機, 個廚房好大蒸汽, 放機位置上面同周圍係濕架...., 你諗 ...

剛剛試驗中,蒸白飯,super steam 100度30分鐘,中途入廚房看和steam完冇乜蒸氣和爐底盤冇噴水,不過我有開抽油煙機

大宅

Li_tree 發表於 18-5-14 13:47
回覆 登!登!登! 的帖子

咁咪整到周圍濕哂?

昨晚開始用,整個過程用了super steam, steam, steam grill, 發現温度越高,蒸時候機後排氣位置排出煙,不是太多,可接受,至於前面盛水位置,不是密封,蒸過程越長温度又高,會有些煙排出,由於會開抽氣扇,沒有整個廚房好大煙和蒸氣濕晒,用grill冇問題,因為冇steam成分,你可以上Facebook看吓其他人意見,自己再衡量一下。

伯爵府

我用super-steam時好似用鑊蒸野咁大蒸氣, 用機錄咗同俾咗CS睇, 佢地話係咁, 因已買了為有接受, 但有少少後悔.....

大宅

登!登!登! 發表於 18-5-15 07:54

我用super-steam時好似用鑊蒸野咁大蒸氣, 用機錄咗同俾咗CS睇, 佢地話係咁, 因已買 ...

用其他function 有冇問題?

伯爵府

我好少煮飯所以未用到其他煮食功能

大宅

謝謝提點原先諗TVmall呢幾日有95折, 快手買添

首頁

尾頁

跳至