自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我今年2月訂書,佢地講4月中有貨.我4月中打電話去追,佢地講5月頭有貨,我5月頭打電詁去追,佢地講5月尾有貨,我今日打電話再追,佢地講一個禮拜後有貨.我未講完,阿姐在電話斷我線!
我再跟著訂單的whatsapp號碼揾間公司,佢回覆我,話這電話不是他們的,現在是小朋友用,叫我不要騷擾他!
錢又收晒,貨又唔出,追又唔理,whatsapp又唔話個號碼唔係自己!
我一定去消委會投訴!

水晶宮

回覆樓主:

比晒錢?

男爵府

呆人 發表於 18-5-21 11:46
我今年2月訂書,佢地講4月中有貨.我4月中打電話去追,佢地講5月頭有貨,我5月頭打電詁去追,佢地講5月尾有貨,我 ...

你去咗黑店,希望消委會可以幫到你,唔好坐長哩d黑店嘅歪風。

琥珀宮

我今年2月訂書,佢地講4月中有貨.我4月中打電話去追,佢地講5月頭有貨,我5月頭打電詁去追,佢地講5月尾有貨,我 ...

訂咩書,叫佢退錢啦

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

贊成去消委會告佢!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原來舊年BK都有人中伏, 去消委會啦

伯爵府

回覆樓主

呢間野係咁,我都中過招,追到氣咳先追齊,自此之後,我只會現場買,費事等佢寄黎

禁止訪問

珍珠宮

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主

呢間好出名你唔好彩
請勿打招呼~

水晶宮

回覆樓主:

呢間嘢係咁,出晒名。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

sunnymama2 發表於 18-5-21 12:07
贊成去消委會告佢!

大宅

騙案?

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 dativebond 的帖子

唔好幫日新買書, 黑店一間, 永壤追不齊的
日新真係好無品,無禮貌,好混亂。
我2年前中左伏,投訴無門,電郵去新加坡總公司投訴才收到足夠的書。新加坡總公司那時不知道日新嗅名遠播,我再問新加坡香港有無第二間代理,結果係有的,之後我幫第二間代理訂,從未甩過書,還要好有交帶。
總結

1)可向新加坡 總公司投訴,令日新失去代理權
2) 三聯擺書展都唔好同日新買 (我同樣中伏,搵三聯追才退到錢, 佢地仲要離譜到連三聯的職員都鬧)
3) 書展有現貨都不好幫日新買,其他參展商也有現貨,仲要平好多
4) 經學校傳單都唔好幫日新,一樣追唔到書架。
日新堅 黑店,不要幫佢買任何書啊!😡😡😡😡😡

https://youngscientistsreader.com.sg/contact-us/

以上係新加坡總公司電郵, 可聯絡佢地幫手追書. 2年前, 我就是直接找他們幫手.

再提醒大家, 香港係有第二間代理 YOUNG scientists 的, 仲要平好多, 不要再幫這黑店買任何書, 包括現貨.

複式洋房

回覆 ootolai 的帖子

有冇搞错,點解lee 間嘢可以仲生存㗎。我剛剛5月中招了。還欠我4本書!

水晶宮

好媽媽勳章

回覆樓主:

完全唔明白呢間野點解仲生存到。
我仔都升中四,佢初小時訂嘅書到依家都未齊。我都無氣追,打親去就耍我,一係就無人聽。咁多年手抄都抄齊啦,跟本就係收錢就爽,俾貨就慢,唔追就唔俾貨,博訂左嘅唔記得,啲錢就可以袋袋平安。
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

push

子爵府

回覆樓主

推,等更多媽媽睇到

象牙宮

2024年龍年勳章

ootolai 發表於 18-6-25 22:10
回覆 dativebond 的帖子

唔好幫日新買書, 黑店一間, 永壤追不齊的

公爵府

好媽媽勳章

【書展2018】訂全年小小科學家只收到一本 家長:唔想佢呃小朋友
書展絕對是不少家長「掃書」的良機,可是有家長Shirley近日在網上爆料指出,她在上年訂了十二期由日新教育傳信社出版的「小小科學家」中文版,但最後只收了一期,即使上門追討也沒有人回應,昨日再去書展追討,對方更指她的單據已過期,令她十分不滿,而在網絡上公開事件後,發現原來有不少家長也有同樣遭遇,有家長更發起要集體到書展追討。

Shirley回應記者指她上年11月曾追討過一本,可是之後出版社便沒有再寄過,於是她打電話給出版社公司,甚至上公司留字條亦無人理會。

公爵府

好媽媽勳章

jannlly 發表於 18-7-20 08:50
【書展2018】訂全年小小科學家只收到一本 家長:唔想佢呃小朋友
書展絕對是不少家長「 ...

她透露,在今年書展前,日新教育曾通知上年於書展訂購「小小科學家」的家長,說他們已轉了出版商,將會在八月尾寄出所欠的書,並請他們不要來書展追討。但因為出版社遲遲未有寄書,Shirley於是在今年書展的第一天,即昨天向日新教育的攤位追討,但他們又指Shirley手上的上年單據已經無效。直到Shirley說會報警投訴,她才即場追回7本舊書。

首頁

尾頁

跳至