自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

Shirley指她不想再有家長受害:「因為個仔一直好期待本書,但遲遲收唔到書。既然佢(日新教育)喺兒童天地到參展,我覺得佢應該要負社會責任,佢咁樣會造成一個壞榜樣俾小朋友,唔守信用。」她又表示對公司感到失望,「用呢啲手法呃大人都算,最唔想佢呃小朋友。」
而Shirley在網上的發文也引起了其他家長的注意,有不少家長也說他們訂了「小小科學家」,但最後卻收不齊,更說:「咁衰都仲可以書展開檔?」,又不滿為什麼日新教育傳信社還能繼續在今年書展參展,擔心有更多家長受騙。

男爵府

回覆樓主

推,抵制黑店

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

經學校訂書同樣中招
有家長更指出她會去書展投訴日新教育,「我都係咁,收咗兩期就無收過。打電話去剷佢先話星加坡嗰邊未出書,我話有無攪錯,之後連寄3本比我。但現在7月都未齊。我決定去書展投訴佢哋,即場投訴睇佢哋點答。」此外,有另一位家長亦回應指她即使跟隨學校訂購也「中伏」,「我2017年跟學校訂,都係咁!到目前為止,淨係收過三期!自己打左幾次去書商跟進,話覆又無覆,話下星期會寄去學校俾我地又無!同學校講,學校又話書商都係中間人,話新加坡果邊無俾間書商!所以大家千祈唔好中伏!」

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

呢間絕對係黑店, facebook童書gp已經講左

不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

jannlly 發表於 18-7-20 08:50
【書展2018】訂全年小小科學家只收到一本 家長:唔想佢呃小朋友
書展絕對是不少家長「 ...

“有家長發起集體到書展追討“”》》呢個可能係最直接拎番晒書既辦法,如果,有記者係現場報導仲好。
點可能年年俾佢擺書展呃錢。

伯爵府

crystal媽咪 發表於 18-7-20 09:28
呢間絕對係黑店, facebook童書gp已經講左

請問FB童書gp叫咩名?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

winladyship 發表於 18-7-20 11:05
請問FB童書gp叫咩名?

童書交流分享組
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

ootolai 發表於 18-6-25 22:10
回覆 dativebond 的帖子

唔好幫日新買書, 黑店一間, 永壤追不齊的

我想問下仲有邊間代理可以訂呀?thanks

首頁

尾頁

跳至