婆媳關係

跳至

首頁
45678...13

尾頁

公爵府

hiro2018 發表於 18-5-24 23:43
首自我講下佢地性格先
太嫲:傳統女性!認為新抱婚後要做灑所有家務,唔需要男人做!最鐘意講規矩!一有唔 ...

簡直係非人生活!
講真,俾我捱唔到三日,咁嘅環境你仲肯生b?我諗生完你環境仲嚴峻!

公爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 11:28
之前有同老公講不如你唔好租比人住!比我住!老公話又唔係沒屋比妳住!妳搬出去都要做家務架la!唔明點解妳 ...

咁嘅情況你千萬不要唔做湊仔!因為你唔係做ftm呀,你係做全職工人咋!係屋企由朝做到晚,我諗仲辛苦過你返工+放工做家務。
而且宜家你自己賺到錢都冇人尊重你,第日你要靠老公養就更加賤過地底泥,一句聲都冇得出!

男爵府

回覆樓主

樓主老公最愛自己,根本一啲都冇幫樓主,為了層樓做要老婆下人!將來就算得到層樓,樓主已經係阿婆了,所有青春奉獻俾啲無謂人,no way

大宅

chowqv 發表於 18-5-25 07:43
以我所知,一般買既公屋,居屋,多數係長命契…唔係50/50…改一改名,係要補地價先可以做。
...

係囉,睇到我一頭霧水?樓主6299c6都冇名,換居屋時邊個會搵得一個年時已高太嫲一個人做業主咁傻豬?

子爵府

回覆樓主

你老公只為自己,一啲都冇維護過你企你嗰邊,完全係廢嘅,所以你亦唔好奢望喺男家以後會有好日子過,我係你就為自己同bb嘅將來作好打算,亦都唔洗旨意有乜事可以靠你老公,講完!
Hi

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

搵唔到樓返爸爸媽媽度住先。你喊曬口同你屋企人講,佢哋應該唔會叫你返奶奶屋企。

佢哋係同事咁又點,我驚你好快會有產前抑鬱。 上一代啲人係咁,我結完婚第二朝一早。我媽都有叫我搭車去奶奶度斟茶畀佢,我當然冇去。

以前啲年代新抱係冇乜地位,佢哋就用咗幾十年前嗰一套呢放喺你身上。 搬走咗返屋企養胎,直至生。之後嘅事之後再打算。

你都發現有問題上來post,但係如果只係喺度呻。係解決唔到問題
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

hiro2018 發表於 18-5-25 11:28
之前有同老公講不如你唔好租比人住!比我住!老公話又唔係沒屋比妳住!妳搬出去都要做家務架la!唔明點解妳 ...

個老公竟然咁講嘢!(emoji)(emoji)

你千萬不要做ftm. 到時個個話你做少奶奶,唔使辛苦返工,浄係做下D家務,好啖㗎。

子爵府

回覆樓主:

請鐘點,買洗碗機,或衫攞出去洗,食外賣或即食飯麵,煮簡單啲,買嘢用網購,以上又得否?

即係樓主要返工但又做哂全屋家務?個老爺老公唔做家務的?

一係返媽度坐月,但請一個月鐘點俾奶奶囉

大宅

hiro2018 發表於 18-5-25 10:52
個b奶奶講明唔湊架!話隻手痛只會睇住阿b!所以佢聽到我搬返娘家坐月佢就好嬲!因為我搬左佢就要做灑所有 ...

講真佢做初一你做十五,佢都唔錫你要個大肚做家務,你都唔需要理佢
佢有返工架嘛叫佢自己請人做啦!

大宅

anyuser18 發表於 18-5-25 16:53

請鐘點,買洗碗機,或衫攞出去洗,食外賣或即食飯麵,煮簡單 ...

老人家唔鐘意屋企多左個人係度!更可況佢覺得呢d沒謂錢屋企又唔係沒人做!咩到話灑事!老爺有次見到我咁辛苦洗廁所幫下手!即刻比太嫲話佢仲咩幫手!呢d應該佢做架!我嬲到咩都唔做走返入房!太嫲激氣打比佢個囡呻!又等我奶奶返家同我奶奶呻!話d新抱要教!沒規矩!老公返家知道沒出個一句說話!只得老爺幫我口!話我大肚咁辛苦不如唔好叫我洗廁所!太嫲就同老爺講咁你叫自己老婆做咁我未唔叫你新抱做law!

子爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 17:05
老人家唔鐘意屋企多左個人係度!更可況佢覺得呢d沒謂錢屋企又唔係沒人做!咩到話灑事!老爺有次見到我咁辛 ...

呢個太嫲好恐怖 你好慘
嫁著個老公又無牙力
21世紀仲有奴隸型新抱,慘

複式洋房

回覆 hiro2018 的帖子

搬啦

大宅

LAMLAM0125 發表於 18-5-25 17:22

搬啦

今晚約左阿爸食飯!同阿爸呻叫佢比我返娘家!我頂唔順

已刪除用户

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主

樓主,你個老公真係好有問題,已經要你做家務,仲要唔幫你手,真係佩服你頂得順咁耐真係要計劃下搬走呀,唔係坐月挨壞你自己身體炸,佢地成家都冇個錫你!包括你老公都係當你工人咁

大宅

hiro2018 發表於 18-5-24 20:34
如題

複式洋房

未吵架前好好諗諗,吵架後才搬就太遲,但你一定吾好同佢地正面吵架,你有道理一定係你錯

大宅

LAMLAM0125 發表於 18-5-26 12:24

未吵架前好好諗諗,吵架後才搬就太遲,但你一定吾好同佢地正面吵架,你有道理一定係 ...

唉!大家都是女人點解要為難个孫新抱!你又要返工又就生再吾走更待何時?成家自私自利又孤寒dog叔!樓主快計劃搬走啦時間冇多?

男爵府

hiro2018 發表於 18-5-25 17:24
今晚約左阿爸食飯!同阿爸呻叫佢比我返娘家!我頂唔順

起碼住返半年,請個工人到娘家幫手,若到時要返回奶奶到,帶埋工人返,如果唔俾,最多離婚,若果你唔咁樣做,你未來三、四十年只係佢地妹仔,要留番積蓄傍身,一定要返工

大宅

momling 發表於 18-5-26 13:59
起碼住返半年,請個工人到娘家幫手,若到時要返回奶奶到,帶埋工人返,如果唔俾,最多離婚,若果你唔咁樣 ...

昨天同爸爸商量搬返娘家住!爸爸話以家咩年代仲有人當新抱係妹仔!係我先咁笨比佢地蝦!

首頁
45678...13

尾頁

跳至