論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

佢見工, 話比人聽佢背景好靚, 9年, 揍大你女。 女大唔使用工人。 very presentable. 人等揍小朋友的僱主好吸引架。

請咗至知入錯貨。

寶石宮

2023年兔年勳章

mimiworkshop 發表於 18-6-17 19:01
今天見到Mercy Detecio Eduardo 其他工人朋友話佢已經找到僱主簽約,有冇咁快呀?現在香港地真係咁缺工人 ...

咁快有下一個苦主

大宅

333s 發表於 18-6-17 20:30
好似好醒目。不太老实。

今日早上向我屋企附近見到工人,她看不見我但真心不想以後在屋企附近見到她
1st Anniversary

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

mimiworkshop 發表於 18-6-19 13:06
今日早上向我屋企附近見到工人,她看不見我但真心不想以後在屋企附近見到她

...

Bun來架? 包住個頭好似印咁?

Oh, 原來隔離個至係。

大宅

mimiworkshop 發表於 18-6-17 19:01
今天見到Mercy Detecio Eduardo 其他工人朋友話佢已經找到僱主簽約,有冇咁快呀?現在香港地真係咁缺工人 ...

真係有咁快。我炒咗個工人,只做了8個月,乜都唔識,要求多多,放假日凌晨才回家。炒她後2日已找到新工!

大宅

HinBB0624 發表於 18-6-19 15:47
真係有咁快。我炒咗個工人,只做了8個月,乜都唔識,要求多多,放假日凌晨才回家。炒她後2日已找到新工!
...

我唔明新僱主唔會考慮清楚工人背境先請請工人好似食生菜咁
1st Anniversary

別墅

回覆 mimiworkshop 的帖子

大宅

回覆 HinBB0624 的帖子

我真係唔明,斷約唔係一定要返去原居地。因為我仲介同我講已經改左例。所有斷約嘅工人唔可以去澳門當出境一次。一定要返返原居地。。當海外申請

大宅

jeanerin 發表於 18-7-17 15:26
回覆 HinBB0624 的帖子

我真係唔明,斷約唔係一定要返去原居地。因為我仲介同我講已經改左例。所有斷約嘅 ...

係,但斷約後可以逗留14天才返回原居地,她們就在這14天找新工,簽新約,之後返家,等兩個月再來港為新僱主服務。問題就是還有好多僱主會請這些斷約工人,就連問下前僱主reference都唔會, 所以她們真的唔憂做,最suffer 是僱主。

子爵府

HinBB0624 發表於 18-7-18 23:27
係,但斷約後可以逗留14天才返回原居地,她們就在這14天找新工,簽新約,之後返家,等兩個月再來港為新僱 ...

唔係唔問,係唔知點問。而且佢個CV做左九年係超靚

大宅

我以為d雇主因為等人用,所以焗住請斷約,貪佢哋可以即時返工

點解呢啲雇主仲要請d斷約工人。噉不如請個海外仲好,係唔係都要等咁耐。起碼請海外透過仲介仲有保障。如果呢啲斷約工人最後唔嚟,噉咪乜都冇得賠嘥錢嘥時間。

用戶要求終止服務

回覆樓主

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至