自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

見另外有post 講返工帶耳機聽歌,原來喺好多公司係唔應該咁做,不如大家講下你公司文化?

我先。外國公司。
•返工時間八點幾到九點幾之間都ok. 大家自律,早返早走,遲返遲d走。
•有同事話自己難早起,返12點至9點。
•返工時間可以自由去買咖啡,超市零食,去下銀行,但當然是快手快腳
•唔忙有時會成team人落樓下飲咖啡食cake. Lunch 有同事會去做gym
•塞耳聽歌好ok
•可以work from home, 通知上司就ok.

其實都係果句,自己自律,講個信字,做好自己工作就ok. 忙時大家都會勁OT

男爵府

babyjoey420 發表於 18-6-16 09:45
我而家間公司同樓主果間差唔多,多左以下:
1) 大部分人無fixed seats, 你鐘意坐邊都得,有啲位係高枱黎, ...

哇正喎,多3日假!我聽過朋友佢公司有birthday leave, 我都好恨。

男爵府

good_pig 發表於 18-6-16 10:13
唔見人,唔覆whatsapp,有時等佢做嘢就死得啦

咁呢d同事自然performance review 麻麻,有乜事第一個比人栽。

男爵府

kikiboy 發表於 18-6-15 19:13
•有同事話自己難早起,返12點至9點。

如果呢個係上司要下屬跟佢就死得

而家佢係幫我手但佢未轉我team時都巳經係咁。都有好處㗎,佢十分盡責,好多時趕project我做完已經九點十點,咁佢會好好留低幫我format 文件同print 嘢。有時候會留到半夜,所以時間都夾。

首頁

尾頁

跳至