自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

花膠可以入境澳州嗎?自家製辣椒醬呢?Thanks!

侯爵府

千千萬萬 發表於 18-6-20 21:53
一張卡足足搞左成三個鐘,我仲講左要境外提款,個職員話銀聯卡得㗎。點知返嚟香港用唔到。聯絡客服,淨係叫 ...

首先我同情你的糟遇。

但是我認為你大陸的提款卡在香港的ATM提不到錢並不是你所寫的原因,因為我的內地銀行提款卡是沒有晶片的,見下圖,已經多次在香港的ATM機提港幣,扣內地戶口人民幣。

其次,注冊網上銀行應該由你自己親自做,怎會假手於人?因為涉及密碼,銀行職員也不敢幫客戶處理注冊網上銀行。

咁㸃解你唔自己注冊網上銀行呢?

男爵府

bks2014 發表於 18-6-20 22:37
首先我同情你的糟遇。

但是我認為你大陸的提款卡在香港的ATM提不到錢並不是你所寫的原因,因為我的內地 ...

你張卡有磁條係work㗎。依家關鍵就係磁條,因為境外atm係sense到磁條個口打開張卡入去,我依家張卡係冇磁條係入唔到部機吖。我都問左恆生,佢地既機一定要有磁條先得。
網上銀行當然係我自己申請喇,但係係申請張卡時個職員入錯左我既個人資料,仲用左三個鐘,所以當我係網上申請註冊嗰陣係帳戶同個人資料唔相符,我申請唔到吖。
依家唯一既解決方法係我本人要親身再去重新辦一張有磁條既卡,另外改返正確既個人資料開通網上銀行,但係我張機票冇得改期吖,冇辦法短期內去整。
呢D全部係佢地既失誤。

男爵府

回覆樓主:

我真係好嬲,不過經屋企人安撫我下左啖氣,呢D話題太敏感,都係唔講好D。
不過如果大家用大陸卡不妨留意下,費事返嚟香港用唔到,因為佢地話依家大陸都係用冇磁條既芯片卡。

寶石宮

2023年兔年勳章

千千萬萬 發表於 18-6-20 21:53
花膠可以入境澳州嗎?自家製辣椒醬呢?Thanks!

以下po講花膠要declare

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4661889

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Poyau 發表於 18-6-21 12:19

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=4661889

頭先講緊要提款卡,又會突然間變咗花膠????
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

Poyau 發表於 18-6-21 12:19

Thanks..

男爵府

crystal媽咪 發表於 18-6-21 12:28

屋企人要我delete 吖,話個話題太敏感,叫我唔好惹事。

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

牛頭唔答馬咀,睇到我一頭霧水

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

千千萬萬 發表於 18-6-21 12:37

明白

禁止訪問

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

明白

寶石宮

2023年兔年勳章

千千萬萬 發表於 18-6-21 12:35
Thanks..

Welcome

寶石宮

2023年兔年勳章

明白

寶石宮

2023年兔年勳章

crystal媽咪 發表於 18-6-21 12:28

都係同樓主去澳洲有關

寶石宮

Poyau 發表於 18-6-21 15:48
都係同樓主去澳洲有關

首頁

尾頁

跳至