婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

BB 是星期五, 六, 日才回家, 平日比99湊, 都湊得OK,
BB一般都仲意C6, 唔系好跟我, 我已經好心痛, 上星期99去我家1小時, BB一定要99倍他玩, 唔理我, 99要走的時候仲哭, 我都哭了, 心都碎...好唔開心.

王國長老

王國長老

不要傷心, 如果可以, 應該部署讓bb跟自己, 如果不可以, 都盡量抽時間陪bb, 我想妳bb還小, 所以比較喜歡跟常照顧他的人一起, 但日子長了, 妳都會慢慢跟bb培養感情, bb會慢慢知道媽媽是很愛他的.

不要哭, 妳會看著bb長大, bb會慢慢體會到媽媽對他的愛是很深的!
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

複式洋房

原帖由 nagual 於 09-3-30 20:07 發表
BB 是星期五, 六, 日才回家, 平日比99湊, 都湊得OK,
BB一般都仲意C6, 唔系好跟我, 我已經好心痛, 上星期99去我家1小時, BB一定要99倍他玩, 唔理我, 99要走的時候仲哭, 我都哭了, 心都碎...好唔開心. ...

我同你一樣,星期一至五放工反到去食飯玩b一陣就要走, 但是每日都有兩個唔嫁既姑9同我掙b, 佢地都係放工反來, 但是bb是在她家訓覺, 大可以等我走左至玩, 點解係都要在我手中取走bb? 99又係咁, 每晚食飯時會比少少bb食, 但係99都要同我掙餵. 今晚又同我鬥快取匙更! 我拿拿聲食埋d飯, 之後炸肚痛走先. 我都是第一次咁做, 因為我已經好多次覺得屈住響果間屋好辛苦, 唔想再做透明人!
我都好想同個囡親密d, 但係d人就係咁, 做乜都要掙, 唔會話識趣d等我地親子下. 我囡囡都唔多親我, 因為我唔比佢曳, 會鬧佢, 但是99唔會話bb, 只會要乜都比乜, 而我就做左衰人.
剛剛回來見到你個post, 我好明白你心情.

洋房

BB 8月會回家往...讀全日2歲班(沒有工人), 希望他可以適應, 2歲都是太小了, 又要全日返學....你們有沒有計畫?

複式洋房

原帖由 nagual 於 09-3-30 21:27 發表
BB 8月會回家往...讀全日2歲班(沒有工人), 希望他可以適應, 2歲都是太小了, 又要全日返學....你們有沒有計畫?

我都係咁想,反學就接回來,但bb現在只有1yr, 要2.5yr才入到n1. 我話要讀全日, 佢地就話伙食唔好, 同埋反學太長時間會使bb受唔住. 係都要我報半日. 其實是他們不想bb成日不在家, 因99不捨得. 我情願bb反全日制在學校生活, 都好過比佢地縱壞.
我仲要受多年半至可以接回來. 也打算過立即每晚都接回來訓, 但c6唔多願意(他沒有表示贊成, 只說由得我話事....) 我孤掌難鳴
你唔使擔心, bb返學會好開心, 有好多玩具和小朋友一起. 我今天剛剛和一個fd講起, 他已經是5歲小朋友既爸爸, 佢話小朋友是喜歡返學的.

等待驗證會員

我地係bb媽咪,佢地一定會親媽咪多d,放心。

王國長老

王國長老

冇錯, 其實返全日班唔駛顧慮, 老師同姐姐會照顧好佢地, 又有得睡午覺, 囡囡幼稚園時有d小朋友本來屋企係大少爺, 返全日班之後自立能力強左, 冇咁痴身.

唔需要怕俾小朋友返全日班對佢地唔好, 除非妳覺得d老師姐姐冇愛心.
我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

洋房

多謝你們的正能量。。

男爵府

兩歲就可以返n1, 歲半就可以同佢報定名
bb 返咗個就會無咁跟你地 d 99

開頭同bb報半日, then 轉全日
轉咗佢吹得你地漲咩
有時新抱係向99, 姑9面前十分極之不受歡迎
橫掂都唔受佢地歡迎, 咁使咩理佢地
總之盡辦法攞返個b
教呢樣野, 一定係父母先做到
教唔好個b, 人地唔會話佢地嘅"好"爺爺嫲嫲
只會話你無家教
各位媽媽, 加油, 為自己, 為個b, 努力~~~

大宅

方心小朋友到一個時間一定會跟媽咪,你唔需要太擔心,或者你屋企附近會唔會有育嬰院可以比bb返呀!

男爵府

我都係啦。。。不過揍係我媽咪揍加埋印姐,我個仔都係唔黏我架!我仲要係晚晚係同佢訓,同佢沖涼,只係返工時無見到阿仔喎,佢都唔跟我架!不過,佢大大下就會黏返你架啦!放心啦,呢兩個禮拜我開始全職揍仔(唔請印姐),阿仔一想訓覺就要我抱,唔駛婆婆抱(佢宜家3歲),個心即刻甜晒,呢一日好快到你架啦!唔駛傷心!!

首頁

尾頁

跳至