自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

上bk,carousell賣部琴,預咗有人講價,其實商討下減價空間我無問題,但有3次都有買家想約試琴,約好日子,當日先話琴晚買咗一係就問好多,又叫我比多d相,send完相傾足2,3日突然無影。唔係話問下唔比,問就一定要買,只係如果要考慮一下,或無需要喇,講一句「唔啱喇唔該」好難咩?何必要咁無交帶呢?
呻完,我好少買賣二手野,但今次經驗差d,無諗過d人無咩交帶又無禮貌。

子爵府

回覆樓主

大把呢啲人

我唔介意你唔買
但問好多問題又影咗好多相之後就消失

一句唔該都唔係好麻煩啫

大宅

回覆樓主:

大把呢啲人,好上次約好曬交收,差唔多到話佢知,佢竟然話唔記得咗,之後再約又話唔得閒,問佢要唔要,又話要,之後話郵寄,我話郵寄加20,佢話冇問題,到最後叫佢入數冇左影。

琥珀宮

Coco0216 發表於 18-6-27 13:18
大把呢啲人,好上次約好曬交收,差唔多到話佢知,佢竟然話唔記得咗,之後再約又話唔得閒,問佢要唔要,又話 ...

所以從來只會先錢後寄或順丰到付,約交收就必須先收錢或deposit

寶石宮

2023年兔年勳章

艾妃 發表於 18-6-27 13:12
上bk,carousell賣部琴,預咗有人講價,其實商討下減價空間我無問題,但有3次都有買家想約試琴,約好日子, ...

非誠勿擾

子爵府

醒目開學勳章

如果你做過吓零售業, 就知道有D人仲差, 無論你係咪笑笑口對住佢, 佢點都係黑口黑面對住你, 又冇禮貌, 語氣又差, 真係好難頂
[img align=left]http://www.msndoll.com/uploads/imdoll-8134.gif[/img]

珍珠宮

回覆樓主:

因為有人擔心買到有問題,試過有人問我可否借俾佢試用幾日先………另外,有啲人係轉賣,佢搵到客先會買你件嘢,傾唔成個客咪無影囉!

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主

真係大把
我試過買野都比人放飛機!係買野喎⋯⋯仲兩次(唔同人)
大事化小, 小事化毛.........

公爵府

2018復活節勳章

我都遇過,問埋bank account info 跟住失蹤

男爵府

回覆樓主

明明講明吾得閒交收,講左交收有機會遲,來前話ok,點知一夠鐘就狂打電話催又cut人線,好無禮貌

大宅

親子王國15週年勳章

唔覆就next,唔會等

男爵府

唔介意佢唔賣,但係傾好晒先咁真係難接受

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我喺facebook賣咗兩年,遇過唔小人。
寫好喺邊度交收,好似唔識字。問仲可以喺邊度交收
寫咗幾多點至幾多點方便,又問係咪可以隨時都交收

要就要,唔要就唔要。唔好叫人Hold,跟住過幾日先至又話唔要

有啲幾個鐘唔覆. 跟住我hold俾其他人,買唔到平嘢就大鬧, 又有一啲以為錢大曬,暗地pm唔話可以畀多啲錢
不要從別人的嘴裡去認識我

用戶要求終止服務

是的! 分手的禮儀也很重要.( 我指的分手是---->問完後,決定唔買, 怎通知賣家.

說一句: SORRY ! 唔係好岩,唔買了, 打擾了!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大把依 d 人
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

首頁

尾頁

跳至