美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

子爵府

琴日買咗la prairie 隻魚子精華foundation, BA淨係係條頸度試咗兩隻色,最後揀咗warm ivory, 上網睇睇下發覺warm ivory好似好黃咁,諗諗下係咪應該換白dcdp我用O10
,有冇用開la prairie foundation 嘅Jm可以比d意見?盒粉我未開,係sogo買的,如果要換係咪可以去任何一間專門店換?

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

不如你去counter再試一次色,望清楚d,你未開盒應該可以換色嘅

大宅

ming0314 發表於 18-7-7 09:58
琴日買咗la prairie 隻魚子精華foundation, BA淨係係條頸度試咗兩隻色,最後揀咗warm ivory, 上網睇睇下發 ...

我用cdp係最白果隻色(我要返到屋企先搵到係咩code), 但LP我用NC-10

子爵府

catb1016 發表於 18-7-7 15:05
我用cdp係最白果隻色(我要返到屋企先搵到係咩code), 但LP我用NC-10

我最終換咗NC10, porcelain blush

大宅

ming0314 發表於 18-7-7 15:43
我最終換咗NC10, porcelain blush

希望岩你用啦(emoji)

子爵府

catb1016 發表於 18-7-7 16:15

希望岩你用啦(emoji)

頭先去counter試上面之後先換
不過我覺得sogo counter d BA唔係咁好,好求其

大宅

ming0314 發表於 18-7-7 16:19
頭先去counter試上面之後先換
不過我覺得sogo counter d BA唔係咁好,好求其

係呀⋯⋯我都係sogo 買(因為想sogo rewards 儲分) 我都覺啲ba麻麻地,下次會試下去ifc睇下會唔會好啲⋯⋯

子爵府

catb1016 發表於 18-7-7 17:13
係呀⋯⋯我都係sogo 買(因為想sogo rewards 儲分) 我都覺啲ba麻麻地,下次會試下去ifc睇下會唔會好啲⋯ ...

其實如果你係sogo淨係真護膚品的話不如轉去連卡佛儲分好過,都係1蚊1分,儲夠8000分送$240 cash vouchers

大宅

ming0314 發表於 18-7-7 18:06
其實如果你係sogo淨係真護膚品的話不如轉去連卡佛儲分好過,都係1蚊1分,儲夠8000分送$240 cash vouchers ...

我同屋企人share用一張連卡佛卡,次次都要對credit card名,費事次次買親咩都叫屋企人出去⋯⋯

首頁

尾頁

跳至