興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

雪橇狗女, 老犬9歲,哩類狗一般11歲系盡頭,6月中因為腸塞胃塞,做左個大手術,開胃開腸,手術過程麻醉對我隻狗有風險, 呼吸喘氣十分危險,醫生話做哩個手術手都震埋,之後手術成功但要第三日才叫度過了危險期,康復後唔知系咪身體抵抗力差,子宮受感染,今日帶去睇醫生,照左x-ray醫生都系建議做手術切除子宮,但由於上次個手術做完一個月未夠加上次已系經歷了大風險,今次再做我擔心我會好快失去佢, 因為醫生話今次落麻醉會比上次更加重,時間會更長,風險也比上次大好多,因為短時間做多次大手術,但我都可以選擇比狗狗食藥,壓住d菌,但可能1年左右就會走,我唔敢做哩個決定,我怕我做既決定會令我後悔,如果系你地,會點做?

大宅

如果比我,我會選擇唔做另一次手術,你如果做有機會即時失去,但唔做食藥可以拖到一年,或有機會更多呢?無人知,我也曾經,在這關頭選擇過,但只要知道是為毛孩好的話,就不後悔,加油!!

已刪除用户

回覆樓主:

已刪除用户

回覆樓主:

大宅

alice3937 發表於 18-7-10 22:03
雪橇狗女, 老犬9歲,哩類狗一般11歲系盡頭,6月中因為腸塞胃塞,做左個大手術,開胃開腸,手術過程麻醉對我 ...

我諗我主要會睇佢痛吾痛,如果食左藥吾痛我會揀吾做手術,但如果食藥都止吾到痛我會揀做手術,我永遠吾要我隻狗狗辛苦。

首頁

尾頁

跳至