自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

想要輕身,保暖3個鍾以上飯壺,有咩推介比仔仔小一用帶飯返學?買2格定3格好?thanks

大宅

回覆樓主

我用三隔,一隔放肉丶一隔放菜及一隔放飯!牌子好似係tiger!樓主可以去百貨公司睇下!好似大約五至六百一個可以保溫六小時!

男爵府

KKbaby 發表於 18-7-16 02:37
我用三隔,一隔放肉丶一隔放菜及一隔放飯!牌子好似係tiger!樓主可以去百貨公司睇下!好似大約五至六百一 ...

3格會唔會太重?我有一個膳魔師3格,我覺得都幾重,因為我仔細粒又瘦,我擔心佢要揹書包,再拎埋飯好重,所以想搵個好輕便比佢

大宅

回覆樓主

其實唔係好大個一攬手都唔過,放飯位祗放一碗飯到唔會太重的!我仔都係比人細粒都ok用到!

wcpcelia    發表於 18-7-16 11:43

男爵府

2018復活節勳章

回覆 OsansanO 的帖子

呢款OK架, 好保溫~ 冬天朝早整LUNCH TIME時食仲係熱辣辣

大宅

2018復活節勳章

帶小朋友去試下開飯蓋(尤其有多層的款式),
因為有D款式很難打開,
特別熱咗的時候,
邊款佢能打開,就買果款。

大宅

On-on123 發表於 18-7-16 10:22
因為有D款式很難打開,
特別熱咗的時候,

同意,小朋友不是款款都開到

瑪瑙宮

OsansanO 發表於 18-7-16 01:14
想要輕身,保暖3個鍾以上飯壺,有咩推介比仔仔小一用帶飯返學?買2格定3格好?thanks
...

tiger 同thermos 我都有比小朋友用過,
3格 tiger 真係太長同好似真係冇乜用,
我後尾再買thermos 2格。
都係帶個小朋友去睇睇開下喜唔喜歡,
及易唔易開。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

男爵府

moonlight9198 發表於 18-7-16 20:44
tiger 同thermos 我都有比小朋友用過,
3格 tiger 真係太長同好似真係冇乜用,
我後尾再買thermos 2格。

thanks,我帶佢望下先

男爵府

回覆樓主:

有冇人用過呢款保溫壺?好似好方便,不過唔知重唔重,同埋好平,見fb有人賣$200

瑪瑙宮

OsansanO 發表於 18-7-18 02:49
有冇人用過呢款保溫壺?好似好方便,不過唔知重唔重,同埋好平,見fb有人賣$200

...

可能淘寶有類似。你search 睇睇。

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

瑪瑙宮

OsansanO 發表於 18-7-18 02:47
thanks,我帶佢望下先

明天開始。千色店做感謝周一星期,
全部貨品都應該比平時平D。
飯壺都會平D既。你去睇下。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

On-on123 發表於 18-7-16 10:22
因為有D款式很難打開,
特別熱咗的時候,

X2

大宅

回覆樓主:

我仔用哩款,用之前髀滾水浸熱,都好保溫下。已經用左倆年,不過要一年一個,因為隻耳仔扣會爛

首頁

尾頁

跳至