自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

1) 肛門收縮術 – 呢個運動係朋友介紹俾我, 由一個日本醫生所創, 網上話有好多功效, 請自己GOOGLE一下~

前後已經做了大約半年, 整體健康都係咁上下, 因我唔多病痛, 但最明顯係我的膝蓋不痛了, 唔需要再食葡萄糖胺了, 可能我之前係有少少O型腳, 食葡萄糖胺都有幾年, 食就冇咁痛, 唔食又痛番, 但呢個運動可以改善O型腳, 所以對我有幫助, 我現在已經冇食3個月, 屋企的葡萄糖胺存貨應該要送俾朋友...

膝蓋痛有好多原因, 咁啱對我有幫助而已

2) 顫掌功 - 呢套應該算係一套氣功吧~ 我上個月無意間在YOUTUBE睇到呢個 https://youtu.be/W3WNoJUoLBY , 我見幾得意又跟住做下, 佢一套有幾個動作, 我做了兩三個已經覺得全身好熱, 仲有少少出汗! 後來在網上又GOOGLE下資料, 又睇下其他YOUTUBE, 如是者, 我又繼續做下, 有時唔記得做, 有時懶又唔做, 每次只係做兩三個動作, 每個動作大約做4分鐘-5分鐘!

就這樣做下唔做又過了一個月, 神奇事來了, 我的經期改善了, 話說我每次經期, 雖然唔係痛到死去活來, 但唔記由幾多年前開始, 經血係好深色(有時覺得係深啡色), 而且仲成日有一舊舊的血塊, 但呢個星期的經期, 幾天了, 完全沒有血塊出現, 而且顏色係鮮紅色, 好明顯靚左好多! 呢件事真係令我喜出望外!

還有一個效果, 唔知係邊個運動的功效, 還是兩個運動都有關! 就係最近十幾日, 經常性地一日要去兩次大大, 早晚各一次, 係好正常地要去, 唔係肚疴之類, 我諗應該係腸道好左的效果吧~

最後, 呢D都只係我的個人經驗, 我不代表所有人, 但有興趣的話, 試下無妨!

珍珠宮

回覆樓主:

謝推介

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

回覆樓主:

多謝推介

大宅

回覆樓主:

伯爵府

jolps 發表於 18-7-20 13:11
1) 肛門收縮術 – 呢個運動係朋友介紹俾我, 由一個日本醫生所創, 網上話有好多功效, 請自己GOOGLE一下~

...

禁止訪問

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

剛做顫手果個,做左3分鐘,都幾倦喎,隻手仲有啲痺。唔知做得啱唔啱添

侯爵府

kwclau 發表於 18-7-20 21:57
剛做顫手果個,做左3分鐘,都幾倦喎,隻手仲有啲痺。唔知做得啱唔啱添

係呀~ 第一個上游顫掌真係好攰架! 我初初3分鐘都頂唔到, 現在可以頂到4分鐘, 頂住頂住就過了, 哈~ 雙掌痺痺地就ok喇, 記住做收功動作!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

謝分享

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

試吓先,我經痛好厲害啊

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

回覆樓主

侯爵府

MM2H 發表於 18-7-20 23:55
試吓先,我經痛好厲害啊

試下啦~ 可能有幫助架! 但唔好似我咁懶, 我都要的起心肝努力d。

男爵府

2024勳章 虎到金來勳章

謝分享,會試下做👍

子爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

謝謝分享

子爵府

...

thanks for sharing
莫為閒人動氣.

垃圾可以循環再用, 廢物只會污染環境

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

複式洋房

...

謝謝推介

子爵府

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至