美容扮靚

跳至

首頁
12345...24

尾頁

男爵府

MongLeung 發表於 18-7-24 09:39
唔算。因為pico係用撞擊力,產生熱能好少。要記住,導致反黑/反白,都係因為熱力。pico 因為快速嘅撞擊力 ...

聽你咁講都安心啲,因為我下星期做第一次做結焦

大宅

MongLeung 發表於 18-7-23 22:13
寫完打斑,我就會寫凹凸洞

Fraxel比較少人提,但其實是否一樣可去班?fraxel適合哪類型的班,同埋優點和缺點是甚麼?

大宅

MongLeung 發表於 18-7-23 10:24
通常雀斑只係用掃斑已經足夠。以前有好多醫生為咗快有效果,都會做532結焦。但隨着副作用嘅衍生(反黑)而 ...

如果用緊醫生開嘅藥係咪會做pico?

男爵府

王妹 發表於 18-7-25 20:42
如果用緊醫生開嘅藥係咪會做pico?

視乎你食緊咩藥,如果係一啲感光嘅藥物,就任何激光都唔可以做

男爵府

YouWakaka 發表於 18-7-24 22:35
Fraxel比較少人提,但其實是否一樣可去班?fraxel適合哪類型的班,同埋優點和缺點是甚麼?

...

基本上冇可能用fraxel打斑,唔係佢做唔到而係成本效益太貴無人會咁做。真正嘅Fraxel, 係一部過百萬嘅儀器做一次起碼要收$5000,咁又點會用嚟打斑呢?
再加上Fraxel反黑嘅風險係最高,某醫院嘅某醫生打fraxel 出名勁,但反黑嘅案例亦都係最多!佢都會同病人講你用得呢部機打凹凸洞,就預咗有反黑。醫完凹凸洞先處理反黑問題

男爵府

tracy_lui 發表於 18-7-24 21:31
聽你咁講都安心啲,因為我下星期做第一次做結焦

第一次叫你嘅治療師同你打10粒左右睇吓效果先,唔好太進取。
其實我明大家都心急,都想用最少嘅次數有最大嘅效果。但係我嘅經驗話比我知,欲速則不達,改變皮膚根本就係持久戰,越心急付出嘅代價可能越高

男爵府

Snowfly 發表於 18-7-24 13:48
咁請問pico效果會效慢竹,那有甚麼優勢?^.^

去黃,美白都出色。打斑效果雖然慢,但會持久。因為佢係由底層清走啲班,所以唔會咁容易再出返。又或者咁講,要用好耐嘅時間先會再儲返D班出嚟。
再加上佢嘅蜂巢頭,收毛孔改善膚質確實係有唔錯嘅效果。基本上做兩次已經睇到有分別

男爵府

jutau 發表於 18-7-24 11:07
我等你,我唔知做邊樣好,唔知邊間好,又要睇價錢又要睇效果,downtime 又唔可以長
...

凹凸洞簡直係我嘅血淚史

男爵府

sabun 發表於 18-7-24 10:23
不如寫埋毛孔

一定一定

複式洋房

激光去斑
相信最多人認識激光嘅,就係激光去斑。
斑大致分為雀斑(淺層),太陽斑,和荷爾蒙斑。

打1064 都會有機會結焦喎,對嗎?(emoji)(emoji)‍♀️(emoji)(emoji)‍♀️

大宅

激光去斑
相信最多人認識激光嘅,就係激光去斑。
斑大致分為雀斑(淺層),太陽斑,和荷爾蒙斑。

想問discovery pico同picoway 有咩分別

大宅

MongLeung 發表於 18-7-24 09:45
當然,事後嘅保護都好重要嘅!有時反黑都唔可以淨係話係部儀器問題。做之前有冇皮膚曬過,做完唔可以再去 ...

我想問下. 打斑前要幾耐無曬過呢?

大宅

MongLeung 發表於 18-7-24 09:46
所以點解佢哋會話效果因人而異,因為每個人新陳代謝速度都有所不同。
你哋唔好以為呢句係官方野,其實好多 ...

之前我吾信

而家我信了前幾日同事話我面色好左白淨左我先影張相來對比下, 我先信

男爵府

MongLeung 發表於 18-7-25 22:25
基本上冇可能用fraxel打斑,唔係佢做唔到而係成本效益太貴無人會咁做。真正嘅Fraxel, 係一部過百萬嘅儀器 ...

我眼肚位有乾紋之前去過一間諮詢,佢地話打fraxel可以減眼紋,做6次左右, fraxel 可以去眼紋嗎?我問佢地用fraxel定thermage, e生話fraxel好,真的嗎

男爵府

MongLeung 發表於 18-7-25 22:32
去黃,美白都出色。打斑效果雖然慢,但會持久。因為佢係由底層清走啲班,所以唔會咁容易再出返。又或者咁 ...

Jm你係咪講緊A妹嗰部?咁picoway係咪冇蜂巢頭架?但聼講蜂巢打完好紅,我未試,如果收鼻哥既粗毛孔work嗎?

伯爵府

激光美容係近呢15年最多人做嘅醫學美容療程。
我自己亦都係呢10年裏面接觸呢一種科技,再加上本身有朋友喺 ...

多謝樓主分享!
我有少少問題想向你請教,本身成面雀斑同荷爾蒙斑,去醫生度做過彩光同激光,但都有反黑現象,醫生岩岩再介紹我去法國醫院打pico,醫生建議我trial先,因為驚我再反黑,去到見到佢地用cynosure機,係唔係即係picosure?但我上網睇過如果我地有雀斑又荷爾蒙斑係應該打elighten,而唔好打picosure,希望可以指教我,因為打斑條路已經用左好多錢,但斑斑仲係咁多,真係好灰(emoji)(emoji)

侯爵府

謝謝分享, 係度學到好多!

用戶要求終止服務

MongLeung 發表於 18-7-25 22:33
凹凸洞簡直係我嘅血淚史

我約左今日去做FX or EX,
其實我都知係咩
你快d share

男爵府

南丁媽咪 發表於 18-7-27 02:37
我約左今日去做FX or EX,
其實我都知係咩
你快d share

兩個英文字我都估唔到係咩機喎

男爵府

yingying貝 發表於 18-7-26 11:59
我眼肚位有乾紋之前去過一間諮詢,佢地話打fraxel可以減眼紋,做6次左右, fraxel 可以去眼紋嗎?我問佢地 ...

首先,嗰位醫生有冇thermage? 如果只係得fraxel, 咁都唔難理解點解會話fraxel好d
Fraxel係創傷性療程,簡單來講係令皮膚受損更新。所以淺嘅紋係應該都會有改善,但佢係唔係好過thermage, 我就有所謂質疑。
坦白講,fraxel嘅副作用太大,反黑機會太高,所以我唔會做呢一部機

首頁
12345...24

尾頁

跳至