自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

小朋友張機票係同大人分開買,上網做唔倒online checkin(需大人同行),大人果張做倒,請問到時去機場係咪要排返普通條隊幫小朋友checkin? 打咗去問國泰cs 話幫唔倒我.... (emoji)

子爵府

傻喵喵 發表於 18-7-26 10:42
小朋友張機票係同大人分開買,上網做唔倒online checkin(需大人同行),大人果張做倒,請問到時去機場係咪 ...

如果你指定畫位, 去到CX櫃位佢會幫你處理. 你有細路仔同行, 你唔要求一齊座佢地都會安排你地一齊座, 佢驚過你. 放心.

別墅

激烈的海狗 發表於 18-7-26 10:44
如果你指定畫位, 去到CX櫃位佢會幫你處理. 你有細路仔同行, 你唔要求一齊座佢地都會安排你地一齊座, 佢驚 ...

我已經劃咗位,但而家小朋友張飞做唔到預辦登機,因為分開買,怕去到機場排普通隊要好耐...(emoji)大人已做online checkin...

子爵府

傻喵喵 發表於 18-7-26 10:55
我已經劃咗位,但而家小朋友張飞做唔到預辦登機,因為分開買,怕去到機場排普通隊要好耐...(emoji)大人已 ...

唔怕, 你都預兩個鐘前到機場, CX點排都唔會兩個鐘, 除非罷工. 去到你同地勤企住嗰Dstaff講聲你情況就得. 定D嚟, 總之你預早到咪得.

子爵府

傻喵喵 發表於 18-7-26 10:55
我已經劃咗位,但而家小朋友張飞做唔到預辦登機,因為分開買,怕去到機場排普通隊要好耐...(emoji)大人已 ...

小朋友係唔可以online做的.

大宅

應該可以排online check-in條隊. 你當大人已check-in去寄行李, 順便幫小朋友做埋check-in.
之前我試過第二間航空公司, 係要轉機的, 只check-in到第一程, check-in唔到第二程, 佢都叫我排online check-in.

別墅

cargod 發表於 18-7-26 11:00
應該可以排online check-in條隊. 你當大人已check-in去寄行李, 順便幫小朋友做埋check-in.
之前我試過第二 ...

頭先問過cs 話唔得(emoji),唯有到時睇情況,預返早2個鐘左右到機場,謝謝大家回覆!

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

記得前年坐CX,3大1細 我都係online check in 劃位完全無問題

公爵府

c.vieri 發表於 18-7-26 11:07
記得前年坐CX,3大1細 我都係online check in 劃位完全無問題

如果你one booking for all travellers, 就可以。但樓主小朋友個booking 系独立得佢自己,所以做唔到online check in.
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Mrs.Kangaroo 發表於 18-7-26 11:12
如果你one booking for all travellers, 就可以。但樓主小朋友個booking 系独立得佢自己,所以做唔到onlin ...

哦,原來係咁

禁止訪問

別墅

無心法師 發表於 18-7-26 11:19
回覆 傻喵喵 的帖子

分開買也可做kn-line check-in㗎

小朋友必須有大人陪同,張飞獨立得佢一個所以做唔倒,佢逐個booking計架...即使佢明知有大人同行但唔link埋一齊...(emoji)

侯爵府

傻喵喵 發表於 18-7-26 10:42
小朋友張機票係同大人分開買,上網做唔倒online checkin(需大人同行),大人果張做倒,請問到時去機場係咪 ...

其實
你係唔係都要同小朋友一齊排架啦
早d過counter la

禁止訪問

公爵府

無心法師 發表於 18-7-26 11:53
回覆 傻喵喵 的帖子

緊係不是啦,我每年多次出外,好多時與未成年子女分開買機票,咪次次一樣可以on-line ...

糸咪你子女已經teenge 呀? 樓主小朋友可能系child ? 所以唔同?
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm

男爵府

傻喵喵 發表於 18-7-26 11:03
頭先問過cs 話唔得(emoji),唯有到時睇情況,預返早2個鐘左右到機場,謝謝大家回覆!
...

可以㗎,照排online嗰條,一定得

禁止訪問

公爵府

無心法師 發表於 18-7-26 18:02
回覆 Mrs.Kangaroo 的帖子

上網on-line check-in 根本就沒有分Child 定Teenage

child ticket 要入出生日期,system 会知。

琥珀宮

激烈的海狗 發表於 18-7-26 10:44
如果你指定畫位, 去到CX櫃位佢會幫你處理. 你有細路仔同行, 你唔要求一齊座佢地都會安排你地一齊座, 佢驚 ...

有冇兩個大人先,有的話最多到時調位

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至