論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

早排開個po 話姐姐要求唔洗準備食物比佢,晚餐都唔洗預佢,好啦,當晚返到屋企同佢傾,之後就應承佢晚餐唔逼佢食飯,總之佢保證每日有一餐一定要有面食,同埋要食菜食魚(我買比佢),跟住過咗三日佢又話唔食晚飯佢唔夠力,所以都係要預埋比佢(我哋食咩佢食咩),同埋又可以唔洗一定要喺印尼鋪買嘢食比佢,總之唔係豬就得,我都照做,點知今日又同我講話唔識中文同我阿媽溝通唔到(佢同我阿媽一齊湊b,另外再做家務),覺得我阿媽唔中意佢,話想10月還晒錢比agent 就唔做,我同佢解釋話我阿媽冇唔中意佢,相反我哋都滿意佢表現,叫佢做兩年完約先走,佢應承咗,但其實我依家1516想搵過個,大家點睇?講真佢做嘢算幾好,冇話偷懶嗰啲,但就好似成日扭計,半個月就一劑,所以其實係咪應該換人好啲?

伯爵府

回覆樓主:

人地都預早通知你10月走
你就唔好阻佢啦
阻人發達猶如剎人父母

男爵府

試下搵又唔一定請,真係搵啱先換人

複式洋房

kobiesa 發表於 18-7-26 18:27
早排開個po 話姐姐要求唔洗準備食物比佢,晚餐都唔洗預佢,好啦,當晚返到屋企同佢傾,之後就應承佢晚餐唔 ...

成日扭計都好煩,我會換人

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

扭你比food allowance, 扭加人工。
扭唔掂, 走人。

子爵府

wingwong518 發表於 18-7-26 22:21
成日扭計都好煩,我會換人

同意
我勸樓主你快D搵過個

禁止訪問

複式洋房

jenniferlam428 發表於 18-7-27 11:46
回覆 kobiesa 的帖子

我覺得 d 姐姐有時想試探,可能同 d 同鄉交流後,覺得試下無防,你可以再看看,難得 ...

你請定都得啦,突然散,再请要時間,怕青接

首頁

尾頁

跳至