想生BB

跳至

首頁

尾頁

別墅

今次係意外既第三胎

前兩胎都可以話順順利利無驚無險,第二胎係得來不易

早兩星期多驗到有左,好驚,又擔心。
因為一直餵母乳,經期吾準 ,已經吾記得左6月幾時來過

直至私家產檢,醫生話b b 太細,照吾到有心跳,要再過一星期覆診,睇下有無長大(當時好擔心,不過睇分享可能係遲排卵)

好吾容易捱過一星期,同老公、仔女準備整屋企,行ikea,準備迎接老三時, 同阿仔換片片,突然發現流啡,直刻去左瑪麗急症,急症轉介左第二朝去睇早期懷孕科

25/7 繼續流啡,不過個量係少既。姑娘檢查,要照超音波,確定周數5周一,但係仲未見到心跳,要兩星期再覆診

但係檢查完,流多左好多鮮血
返到屋企,即刻約私家 ,大慨4:20分 去到私家度 ,5點入去檢查,點知突然流左好多血 (emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)醫生檢查個陣發現無左個胎

原來已經自行流左出來係陰道,醫生拎左出來,然後問我地化吾化驗,個刻我心好痛,生命得來不易,走都好容易

由慢慢接受佢既來臨,準備得7788,準備迎接佢。 我仲收埋左一舊2年前阿仔出世,專登打來坐月既薑皂,想住今次坐月用。 仲想好點放b b 床、間好左間房......

突然離開了.....

大宅

etyuet 發表於 18-7-27 08:39
今次係意外既第三胎

前兩胎都可以話順順利利無驚無險,第二胎係得來不易

我好明白,我諗你週數同你差不多,我上星期照醫生話B.B. Size 細,心跳慢,今日仲流啡,叫我做好心理準備!今次BB 帶吾齊野,下次會再帶齊野搵媽媽的,一起加油(emoji)收拾心情,再接再厲叿

別墅

Manmanman12345 發表於 18-7-30 16:12
我好明白,我諗你週數同你差不多,我上星期照醫生話B.B. Size 細,心跳慢,今日仲流啡,叫我做好心理準備 ...

係好難過無想過會甘,可能頭兩胎都係好幸運,我都吾係好敢想下一次,係好多擔心

大宅

etyuet 發表於 18-7-30 16:23
係好難過無想過會甘,可能頭兩胎都係好幸運,我都吾係好敢想下一次,係好多 ...

我同老公都諗好買7人車,B.B. 床點放,而家B.B. 野睇都吾敢睇了
你都好,已經有两個而且今次係意外,我要好努力先有的,只係開心左幾個星期

別墅

Manmanman12345 發表於 18-7-30 16:42
我同老公都諗好買7人車,B.B. 床點放,而家B.B. 野睇都吾敢睇了
你都好,已經有两個而且今次係意外,我要 ...

我地都係,已經想好曬。 安排點....係,我都好幸運,

生老二個陣,醫生話我好難有b b ,已經想住去台灣做ivf, 就突然有左。

老公講,既然都想準備好7788,不如都係生多個啦 。 希望坐好個小月,慢慢等小天使再來。

我好乖甘坐月, 今次仲睇埋中醫。 今日睇中醫,醫生話身體吾錯啦,食多4日藥就無問題。可以吾洗返去睇

星期三我去台灣,老公叫我吾好去,係屋企休息。但係我兩個細都去,原本一早都安排左去架,所以...

男爵府

Manmanman12345 發表於 18-7-30 16:12
我好明白,我諗你週數同你差不多,我上星期照醫生話B.B. Size 細,心跳慢,今日仲流啡,叫我做好心理準備 ...

我第二胎都係咁, 驚喜咁黎, 無心理準備咁走, 我個bb仲係曾經照到有心跳, 然後要清都搞左好耐, 差d要做手術
不過我已經好感恩自己有一個, 好多人連一個都無, 明白點都係自己bb會好難受, 到真正放得低, 我用左幾個月時間, 要為你對仔女加油呀!
唔使迫自己太緊, 時間可以幫到你, 唔好鑽牛角尖就可以了

別墅

cavy0511 發表於 18-7-30 19:05

我第二胎都係咁, 驚喜咁黎, 無心理準備咁走, 我個bb仲係曾 ...

係,我好感恩,有一對好可愛既仔女

大家一齊加油(emoji)(emoji)

別墅

2024勳章

回覆樓主

樓主加油!等你收拾好心情,bb一會執齊哂d野黎搵你架

首頁

尾頁

跳至