婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

其實係咪新抱責任 要記住佢個女 女婿同個孫邊日生日 到時要識做食飯慶祝 個孫要封大利是買禮物
佢個女同個孫同一個月生日 我們兩次都無表示:
就因為我忘記了點識做人 俾人串到飛起 又話好耐無見過個仔真難約 只因為我們無同佢個女預先食生日飯慶祝 (事實係佢突然星期六約要星期日食 我老公星期六發燒 所以星期日唔出席) 之後又到佢個孫生日 我完全忘記無表示 就做咗箭豬俾人插 係咪應該要補飛封返利是 坦白講我條氣都唔順 老爺奶奶生日 我要記 佢個女全家關我咩事

大宅

fitfit@fatfat 發表於 18-8-1 08:45
其實係咪新抱責任 要記住佢個女 女婿同個孫邊日生日 到時要識做食飯慶祝 個孫要封大利是買禮物
佢個女同個 ...

傻的嗎?要記佢女 女婿 孫的生日? 關妳咩事?

男爵府

回覆樓主:

條氣咪唔好理佢,等你c6處理,佢串你就做佢咪會成日用呢招

小肥楊    發表於 18-8-1 11:41

伯爵府

fitfit@fatfat 發表於 18-8-1 08:45
佢個女同個 ...

上兩個星期搵個仔 我們行緊山 佢又唔講個晚在奶奶家食飯 同個孫切生日蛋糕 我真係唔會記呢d日子
以為佢掛住個仔 今個星期都約佢飲茶 一坐低就俾人插話好耐無見好難約個仔 好像我軟禁佢個仔咁

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

當聽唔到..等佢個仔自己攪掂....
細佬都唔記得個家姐/妹生日....關我咩事?? 唔通我要記哂佢地男家所有人生日咩~~

子爵府

回覆樓主

咁嘅要求過份左啲!我都試過c6 阿哥女朋友生日,無啦啦走黎我地屋企慶祝!我即刻唔鬼返去,由得99自己同佢慶祝飽佢!女朋友生日唔出街食飯,反而走去人地屋企迫人同你女朋友慶祝原本仲想叫我同c6 負責買外賣返黎俾佢地食我c6或者我生日,佢地都從未有表示過啦!

子爵府

回覆樓主:

我唔會理,亦唔想知佢哋幾時生日!關我叉事?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

你姑9/姑仔又有冇同你慶祝生日? 如果有, 禮上往來你都同佢慶祝囉. 冇就兩免了.

伯爵府

tantanmama 發表於 18-8-1 10:10
你姑9/姑仔又有冇同你慶祝生日? 如果有, 禮上往來你都同佢慶祝囉. 冇就兩免了. ...

其實年年都係奶奶發起慶祝 佢想同佢講孫慶祝咪有話直說 一係突然食 一係食又唔講係for佢個孫 我們點會將兩件事連埋晚餐等於慶祝佢個孫生日 事後又插到我變箭豬
舊年無大家慶祝 今年奶奶生日分開食 大家就唔到時間 老爺未生日未食

公爵府

回覆樓主:

彩佢都白痴啦 ! 你生日佢地有乜表示呀?你的子女生日佢地有封幾多錢大利是呀? .....意見接受,態度照舊,明年呢個時候....都係....唔記得!(別開錯個頭,手尾好長)

男爵府

fitfit@fatfat 發表於 18-8-1 10:17
其實年年都係奶奶發起慶祝 佢想同佢講孫慶祝咪有話直說 一係突然食 一係食又唔講係for佢個孫 我們點會將兩 ...

唔好理佢,佢講多两講比著我重會出年呢d日子去旅行

子爵府

牛年勳章

回覆樓主

點解要記佢女,女婿,孫既生日?完全唔明囉!記左又點

伯爵府

BIABIABIA 發表於 18-8-1 12:59
點解要記佢女,女婿,孫既生日?完全唔明囉!記左又點

我都想知點解要記 忘記俾人串 講到我軟禁佢個仔

子爵府

牛年勳章

fitfit@fatfat 發表於 18-8-1 14:13

難道99做人新抱時所有大大小小既事都有記住?

男爵府

回覆 fitfit@fatfat 的帖子

咁你真係要好好記住,以年呢幾日要避開。俾着我,我以後都唔會出席呢幾個生日飯局

公爵府

fitfit@fatfat 發表於 18-8-1 14:13

你應該即時問吓99有幫62的兄弟姐妹及佢地的另一半及佢地的孩子每年慶祝生日呀?(我相信62也有兄弟姐妹的)問吓99即時講得出邊位(C6的)姑姐,阿叔的生日嗎? 99你玩緊雙重標準呀?

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

姑仔記得,細佬侄仔女記得,但弟婦直情唔知添
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

大宅

佢個女同個 ...

傻的嗎?我外人一個,點解要記住呢啲野?

伯爵府

佢個女同個 ...

6299生日都會慶祝,但係佢哋生日關你乜嘢事呀,慶唔慶祝唔關我事

翡翠宮

畀面勳章

由得佢串囉,左耳入右耳出,再嘈以後更加唔會出席呢d飯局
日日是好日

首頁

尾頁

跳至