論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問,大家會如何選機票? 是否選最平,平 $300~400, 但要在机场過夜,等约 9~10小时轉机,貴飞就等4小時,不用在机场過夜

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以選轉機, 但唔會要佢響機場過夜

別墅

其實法律,冇要老細買咩機票俾工人姐姐, 可以平可以貴。但你俾旅程中的每日一日元車船津貼, 即是轉機多一日, 要多俾一百, 貴和平機票相差就少左。而且若果佢做得好,你又想KEEP 住佢, 都唔差在那幾百, 佢唔開心, 走鬼左去, 仲頭痕。

大宅

yingmi 發表於 18-8-14 15:10
其實法律,冇要老細買咩機票俾工人姐姐, 可以平可以貴。但你俾旅程中的每日一日元車船津貼, 即是轉機多一日, ...

謝謝,想問清楚,如搭机去到晚上12时,之后在机场等到第日早上9时再轉另一航班,咁都要比多一佰,回程也是一樣。

工人做得麻麻,叫佢做,答应了又唔做

別墅

回覆 babymickey88 的帖子

哦, 若工人唔做, 那就當然唔使待佢咁好啦

禁止訪問

大宅

jenniferlam428 發表於 18-8-14 17:33
回覆 yingmi 的帖子

不過吾肯做,但若果最後死死氣都做,就算喇,已經好過 d 玩野既姐姐,得過且過就算 , ...

但最后都冇做,想問:有乜方法,可否出warning letter, 之后再唔做,炒。

其实,我覺得她可能返去之后唔返来!

伯爵府

babymickey88 發表於 18-8-13 15:59
請問,大家會如何選機票? 是否選最平,平 $300~400, 但要在机场過夜,等约 9~10小时轉机,貴飞就等4小時 ...

做僱主嘅緊係想慳錢,但我地都會聽下工人嘅意見,換轉係你,你都唔想轉機等十幾個鐘啦!我地都揀了貴嘅機票畀佢,有時你對佢好d,佢對你都唔會咁斤斤計較。

首頁

尾頁

跳至