潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 大口仔Super Fans 大募集

lamlam816:
你個小朋友好得意呀!我都係買麵包超人俾細個仔用.
sanrio gift gate 好似有得買.

my_tabo:
泰國版大口仔在旺角潮流特區有得買,不過貴好多.有3桶櫃,有車用品,有拖鞋.........(係淺藍色)
我個名叫林波仔

侯爵府

minna_no_bobo,

等我遲d去潮流特區睇o下泰國版大口仔o野先!

Dear all,

比你o地睇o下其中一款我幾鍾意o既大口仔筷子同筷子座套裝(2003年出)啦! 買番o黎之後都係唔捨得用。

大宅

minna_no_bobo,
多謝你讚賞,你亞b都好過引呀!麵包超人的細菌是我另一至愛,香港唔係有太多,而且都賣得好貴,我上個月尾去日本時去兩間Anpanman shop勁買,因為單獨細菌唔係咁多,所以見到都毫不考慮,睇下睇下又見d衫好得意,所以買到破產咁滯!
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

侯爵府

lamlam816,

我想問你張簽名相係upload上去邊本網上相簿o架? 我將d相放上Sony Imagestation, 點解成日都顯示唔到張相出o黎o既? ?-( ?-(

大宅

my_tabo,
我都重研究緊呀,之前update上Yahoo但又出唔到,呢個係我先生整架,我都等緊佢教我,但係唔知點解幅相有時會睇到,有時又睇唔到。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

侯爵府

轉貼 (原作者:Dau)

hello,
大家可以先在www.shutterfly.com度開個account先,然後upload相片上去,upload完後按view image,right click幅相,選內容,copy內容內的url,然後在bk的message內按img,在輸入圖檔網址的空欄內貼上url,輸入圖檔位置的空欄留空,咁就得啦!大家試下啦!

lamlam816,
[size=small]我都成功貼圖喇! 你都可以跟住上面所講o既步驟去試o下啦!

侯爵府

Dear all,

我向大家隆重介紹─我的貓仔仔、貓女女:Coffee & Milky

Milky小檔案:
品種:British Shorthair
毛色:Silver Spotted
出生日期:2002年6月8日

Coffee小檔案:
品種:British Shorthair
毛色:Blue point
出生日期:2002年2月10日

大宅

my_tabo,
thankyou呀!我跟住d程序整到喇,不過唔知點解我將d相改細再save都鋒係出咁大張,我重想問你如果我張d大口相post上黎,但係又唔想出係第二個topic,應該點呢?你兩隻catcat好得意,比我個仔見到就開心到暈,睇呀milky個樣一定好古惑。

侯爵府

lamlam816,

我都係咁! 無論張相改大改細, post出o黎都係咁大張。 ?-( 不過咁都好, 可以睇清楚你個大口仔仔嘛! 你個仔個表情好過癮呀! :mrgreen:

咁你咪o係呢個topic裡面回應囉! 千祈唔好按"發表新主題", 唔係就會post o左d相o係出面o架喇! 昨晚我一時心急, 就係咁衰o左, 所以你見出面有兩個delete o左o既message。

多謝你讚我對"仔女"喎! Milky個樣係有d古惑, 其實佢仲幾刁蠻添! Coffee比我鬧o個時, 會死狗咁乖乖坐o係度望住我, 而Milky就會顯出一副"睬鬼你"o既神情, 愈鬧就愈走, 好似我鬧錯佢咁!

大宅

my_tabo,
唔知點解個size都係1536x2048,但係出極都咁細張?

侯爵府

lamlam816,

嘩...終於見到半眼大口仔喇! 我都係第一次見咋! 真係多謝晒你post 上o黎!

左邊o既大口仔套衫好型呀! 不過就睇唔清楚右邊o個個件衫上面o個兩樣係咩添?

至於個張相o既size咁細, 應該係因為你copy o左preview o個張相o既網址, 你試o下click preview o個張, 跟住就會見到幅大o既, 然後就copy 大o個張個網址, 咁就應該出到張大相o架喇! 不過如果你張相係1536x2048, 個file size 唔知會唔會大過頭呢? 我之前同你一樣, 整來整去都好細張, 我去問老公, 佢就發現我copy o左preview o個幅相 o既網址。 :wink:

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lamlam816 寫道:
my_tabo,
唔知點解個size都係1536x2048,但係出極都咁細張?

Sorry!幾日無上黎tim!
wah..... 好正呀!響街真係未見過ka! right hand side 嗰個係咪有個襟章ka?

侯爵府

Jasmine,

係啦...我都好似見到右邊o個個件衫有個襟章喎! ?-(
你有冇睇到我post o左對大口仔筷子, 同埋我對貓貓d相出o黎呀?

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

梗係有啦!你對貓貓好cutie ar!Milky肥d! (我以前都有養狗狗, 不過佢而家走咗lu!去咗一撻好遠好遠嘅地方!)

你對筷子原先我都想買,後尾明思未番貨,又諗諗下會甩色,最终都無買到!我而家用緊黃色扮超人嗰對筷子,but 個碗已經比人打爛咗lu!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

你睇到Milky肥d其實係錯覺o黎o架! Milky重8.8磅, Coffee就重11.8磅, 就咁睇外型已經差一大截, 不過Coffee係仔仔, 骨架大d, 而且大Milky 4個幾月, 所以大隻過Milky都好應該。

對筷子我冇諗住用, 我都係用o黎擺o架咋! o個個碗打爛o左就真係可惜喇! :-|

版主

my_tabo,

係ar!佢地話買番比我wor!不過我話唔使lu! 我都仲有一套,but 響床下底.

侯爵府

Jasmine,

我冇買過大口仔碗, 不過杯就有好多隻, 我淨係得一隻大膠碟咋!

版主

my_tabo,
上次個郊遊款我就大量入貨,每樣3,4隻咁啦!諗住第時show 哂出黎用, 一定好壯觀! :mrgreen:

侯爵府

Jsamine,

咁你實有郊遊款o個個茶壺啦! 我都幾後悔o個時冇買。你好犀利呀! 每樣都有3、4隻, show 晒出o黎又真係好壯觀o架!

大宅

太大張又好似蒙查查,可能我影得衰!

首頁

尾頁

跳至