自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1)

大拿拿成千蚊, 係我點都去問左先, 或者真係遇到好心人會比返你, 真係唔比你先上返黎呻啦.

公爵府

siiu_Y0613 發表於 18-8-31 09:57
唯有下午去試試吧
祝你好運!可能你好好彩遇到個心地好的售貨員,比番錢你,埋數時一定會知收多一仟元

伯爵府

NokNokB 發表於 18-8-31 08:14
我去街市買條魚,畀咗錢唔記得攞,都唔叫住你攞番條魚

試過俾左錢,到佢俾條魚我時,再想收多我一次錢,我話已經俾咗

男爵府

回覆樓主

大拿拿成千蚊喎~ 打去問咗先啦~

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

比多左成千蚊

子爵府

回覆樓主:

支持樓主去問。

我相信呢個世界好人係多過壞人,平常心啦,追到大家都開心,追唔到咪當破財擋災。

做生意老實先長做長有,貪得一仟幾佰咪少咗個客,細鋪應該要靠口碑。

男爵府

siiu_Y0613 發表於 18-8-31 07:42
今日買野比錢原來自己比多左成千蚊,翻到屋企先發現到而加d人真系吾老實
...

鋪頭仔都試吓問.我媽咪之前都試過,鋪頭仔清數多左比返佢。唔好傷心
:-xhttp://hk.photos.yahoo.com/debby1292000 :oops: :oops: :oops: :oops:唔經唔覺我已經2歲啦........ :-) :-) :-)

珍珠宮

畀面勳章

siiu_Y0613 發表於 18-8-31 08:00
舖頭仔冇得問啦 預左攞吾翻啦
不過想呻下咋,話多吾多話小吾小嘛
1000蚊夠買多好多野嘛

咁樣對人好唔公平,。問都唔問下,。就話人唔比, 試過唔得,。而你又真係有證據比多咗,。人地唔比番你就係無良,。但未試就咁講,。其實真係收多錢, 想比番你, 都要見到你個人先做到

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

siiu_Y0613 發表於 18-8-31 09:04
自己大意,吾知原來兩張一千蚊當左一張甘比左。岩岩禁完d錢出尼,一疊甘冇為意逐著甩
...
我都試過去買相機左格價右格價,最後在灣仔電腦廣場買要比現金先可以平五百(仲要係水貨),去㩒錢特登攞多兩張自己宅袋。比錢時成疊錢扣起兩張(點知醒唔起自己仲有一張),個店主數了兩次,第一次我無留心佢在枱面數,第二次走去後面櫃枱再數,原來多咗錢唔出聲,我好肯定比多咗一張佢,只怪自己咁大意。真係睇唔出現在D人官仔骨骨又係店主都係咁貪心,有D抌心寧願碌卡賺積分喺大公司用同等價錢買到行貨。

男爵府

回覆樓主

試下返去問,我之前試過去小店買野邊比$邊講電話,買幾十蚊野比左$500唔記得拎,幾個鐘返去問都比返我

侯爵府

2024年龍年勳章

打去問咗先,有無都好.起碼問清楚

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我完全明白你心情

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

珍珠宮

小肥兔 發表於 18-8-31 11:31

咁樣對人好唔公平,。問都唔問下,。就話人唔比, 試過唔得 ...

你唔覺大家comment都係
「我唔小心俾多,對方無良心呃左我/唔話我聽」

即係自己唔為意就天公地道
人地唔為意就天理不容

我習慣俾cash,大銀碼少少都數一次,
或split開俾,跟住再望住收錢數一次。

水晶宮

siiu_Y0613 發表於 18-8-31 09:37
口同鼻拗嘛,銀紙吾認人架嘛下次d大金額貨幣等我記低個num 先以防萬一
...

你咁搞笑,問都唔問就覺得人地一定唔俾返你?!可能人地到夜晚埋數先發現多咗錢,又點知係邊個客呢,問就有機會攞返,唔問就一定冇啦

象牙宮

回覆樓主:

追啦 舖仔都可能有cctv嘛,人地關門都會埋數架

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

oceandeepsea 發表於 18-8-31 08:03
我試過買野,手寫單,單價行數係岩,但計數加漏左一行,收少$100,我出左門口,用計算機再計,驚收多左,發 ...

珍珠宮

畀面勳章

終極熊貓 發表於 18-8-31 12:09
你唔覺大家comment都係
「我唔小心俾多,對方無良心呃左我/唔話我聽」

神的邏輯

珊瑚宮

我会试下返去問下。吾比返就算

不过去問最好下午三四五時後

千奇勿一開门去問退錢
玩具萬歲!

首頁