爸爸專區

跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

考慮緊買唔買LCD TV

因家中廳幾細,由SOFA到部25"電視約4.5尺,BB現在3個月,開始懂得望電視,想買部LCD TV,當然價錢都要最小約$10000
但係就想緊值唔值,同想問下輻射是否會比普通電視小好多,計過如果用LCD會多了1尺位.

大家可以比下意見我嘛....謝

別墅

Re: 考慮緊買唔買LCD TV

買啦!

珍珠宮

2024年龍年勳章

上星期睇Apple Daily見有一隻非國產貨又非名牌子的26" LCD TV﹐好似賣九千幾。

大宅

要看看係邊家保養先,如果壞了,起碼都有個希望去整,其實心目中都係諗緊D大牌子..SHARP,PHILIPS..另有一隻SHINCO話用SHARP PANEL,都考慮中

別墅

可考慮Viewsonic.

珍珠宮

2024年龍年勳章

PaPa 寫道:
上星期睇Apple Daily見有一隻非國產貨又非名牌子的26" LCD TV﹐好似賣九千幾。

佢話係美國零件.

大宅

唔知係邊有得賣?
其實有無得分期都係一個重要考慮條件....

大宅

呢部27"個Spec都幾好, 本來$10,000有找, 而家$9000唔使~
http://www.schot.com/syntax.htm

有乜好, 睇poster就知~
http://www.schot.com/newproducts/olevia/nov04_27.htm
我個仔好得意架

珍珠宮

2024年龍年勳章

mingb 寫道:
呢部27"個Spec都幾好, 本來$10,000有找, 而家$9000唔使~
http://www.schot.com/syntax.htm

有乜好, 睇poster就知~
http://www.schot.com/newproducts/olevia/nov04_27.htm

Yes, I'm talking about this one.
:lol:

大宅

I got the same situation as you (由SOFA到部電視約4.5尺) and I am afraid the 輻射 will affect my duaghter, I eventually buy a LCD TV in early 2004.

I am now using 32" Philips LCD TV. Upto now quite good and recommend to buy because Philips LCD TV is the best in watching TV.

大宅

613 寫道:
I am now using 32" Philips LCD TV. Upto now quite good and recommend to buy because Philips LCD TV is the best in watching TV.

Why Philips LCD TV is the best for watching TV?
我個仔好得意架

大宅

Hey!!!! I mean watching TV channel. If watching DVD or VCD, Sharp is the best

男爵府

最近我都想買部32" LCD TV, 問過一個係中原電器做嘅朋友, 佢話最好係Sony & Panasonic, Philips麻麻哋, 即場叫我睇吓電視機畫面左上角, 有線"新聞二台"4個字係震緊嫁! Sony & Panasonic就無啲咁嘅情形發生。

洋房

忍下先啦! 有無睇經濟日報呀? LCD原料供過於求, 遲

侯爵府

JASMINEBB,

我部Philips 32"LCD TV就冇你所講o既情況發生。 我買機之後, 睇到本雜誌將咁多隻牌子o既LCD TV比較, 總體而言都係Philips o既評價最高。

最近我都想買部32" LCD TV, 問過一個係中原電器做嘅朋友, 佢話最好係Sony & Panasonic, Philips麻麻哋, 即場叫我睇吓電視機畫面左上角, 有線"新聞二台"4個字係震緊嫁! Sony & Panasonic就無啲咁嘅情形發生。

複式洋房

忍下手先啦,LCD保養費都好貴,
好似話年尾有新出電視.....
:exclaim:

侯爵府

我部LCD TV本身已經有兩年保養, 再額外做多1年保養加多$1788, 包零件、上門維修或送去維修站, 都唔算好貴o者! 如果三年後壞機都唔會整, 換過部lu

大宅

如果唔急,就唔好買住。
有冇睇過三星已成功改良傳統顯像管電視,32吋 比舊式薄一半,聽講2005年推出。http://www.i4u.com/article1933.html

侯爵府

我部Philips 32"LCD TV 背後係完全平o既! 厚度只有14cm, 我覺得唔算厚。

功能

規格

大宅

其實我都知道呢D新玩意,等佢普及後會好平..所以我等得都等..但有時BB唔等得.話看就看..同埋佢現在好鐘意人同佢講野,我有套迪士尼,都唔敢比佢看咁多..不過我可能會考慮平平地買呢部用住先

首頁
12345...10

尾頁

跳至